Kahramanmaraş'ta Uluslararası 3. Kitap ve Kültür Fuarı açılıyor

Kahramanmaraş'ta Uluslararası 3. Kitap ve Kültür Fuarı açılıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç:- "Bu şehir bağrından çıkarttığı yiğit insanlarla, söz ustaları ve mütefekkirlerle başta üstat Necip Fazıl olmak üzere birçok yazar ve şairle bu aziz milletin geleceğine yön vermiştir"

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta, 15 Temmuz Şehitleri ve şehit Ömer Halisdemir anısına Uluslararası 3. Kültür ve Kitap Fuarı düzenlenecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Çınarkasrı Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, önceki dönemlerde düzenlenen fuarlarda aldıkları önemli geri dönüşlerin ardından bu yıl 3. fuarı düzenlediklerini belirtti.

Kahramanmaraş'ın ruhu olan bir şehir olduğuna dikkat çeken Erkoç, bu kapsamda şairler şehri olarak UNESCO Edebiyat Şehirleri'ne aday olduklarını, 1 yıldır da bunların altlıklarını oluşturduklarını söyledi.

Bu kitap fuarının burada olmasının çok anlamlı olduğunu ifade eden Erkoç, şöyle konuştu

"Çünkü burası istiklal mücadelesinde en ön safta duran kahraman bir şehirdir. Burası ülkemizin istiklal meşalesini ateşleyen şehir. Bu şehir bağrından çıkarttığı yiğit insanlarla, söz ustaları ve mütefekkirlerle başta üstat Necip Fazıl olmak üzere birçok yazar ve şairle bu aziz milletin geleceğine yön vermiştir. İlkini 2014 yılında düzenlediğimiz Kitap ve Kültür Fuarımızın bu yıl 3'üncüsünü düzenliyoruz. Anadolu'nun büyük kitap fuarlarından birisi olan fuarımızla UNESCO'nun Dünya Edebiyat Kenti olma yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yurt içinden ve yurt dışından birçok şair ve yazarımız, yayın evlerimiz bu fuarımıza katılacak. Bu yıl 500’e yakın yayınevi fuarımıza katılmak için müracaatta bulunmuştu. Ancak fuarımızda 260’a yakın yayın evini misafir ediyoruz."

20161024_2_19740420_15340087_preview.jpg

Erkoç, fuarı, dedeleri Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinden giden, 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı canını ortaya koyarak, bu ülkenin istikbal mücadelesinde hayatıyla tavır alan şehit Ömer Halisdemir adına düzenlediklerini belirtti.

Halisdemir'in Sütçü İmam ruhlu biri olduğuna dikkat çeken Erkoç, hem Halisdemir hem de 15 Temmuz şehitlerinin anısını canlı tutmak için böyle bir fuara isim verdiklerini kaydetti.

Fuarın 27 Ekim'de kapılarının açılacağını işaret eden Erkoç, bu yıl kitap ve kültür fuarının açılışının ardından fuar süresince imza günleri, söyleşiler, konferanslar, seminerler olmak üzere kültürel etkinliklerle dolu dolu devam edeceğini belirtti.

 

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.