‘Kahvaltımı Yaptım Meyvem Çantamda’ Etkinliği Yapıldı

‘Kahvaltımı Yaptım Meyvem Çantamda’ Etkinliği Yapıldı
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığının Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 2014 yılı “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan edilmesi sonrasında Melikgazi Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Şehit Dr. Ulucan Dayan İlkokulunda “Kahvaltımı

- Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığının Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 2014 yılı “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan edilmesi sonrasında Melikgazi Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Şehit Dr. Ulucan Dayan İlkokulunda “Kahvaltımı yaptım, meyvem çantamda” konulu etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü Müdür Yardımcıları Dr. Canan Yılmaz ve Dr. Ersin Yel, Bulaşıcı olmayan Hastalıklar ve Kanser Şubesi Şube Müdürü Dr. İlknur Deniz Öztürk, Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Şube Müdürü Dr. Nermin Yaprak, Aile Hekimliği İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürü Dr. Seda Kalaycıoğlu ve Obezite Birimi Personelleri, Öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlikte, çocukların sağlıklı beslenmesinin, büyüme ve gelişmeleri yanında okul başarısı içinde çok önemli olduğu vurgulandı.

Okul çağı döneminde, öğrencilerin bedensel ve zihinsel gelişimlerini en iyi şekilde tamamlamalarına ve ileriki yaşlarda sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmalarına destek olunması gerektiği uyarısı yapılan etkinlikte, yapılan çalışmalarda, yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin dikkat sürelerinin kısaldığı, algılamalarının azaldığı, öğrenmede güçlük ve davranış bozuklukları çektikleri anlatıldı.

‘KAHVALTIMI YAPTIM MEYVEM ÇANTAMDA’ ETKİNLİĞİ YAPILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.