Kaleiçi Çiçek Açacak

Kaleiçi Çiçek Açacak
Kaleiçi Hıdırlık Sokak Kentsel Tasarım Projesi ile Kaleiçi’nde sokaklar çiçek bahçesine dönüşecek.Antalya’nın en önemli tarihi miraslarından Kaleiçi çiçek açacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin haz...

Kaleiçi Hıdırlık Sokak Kentsel Tasarım Projesi ile Kaleiçi’nde sokaklar çiçek bahçesine dönüşecek.

Antalya’nın en önemli tarihi miraslarından Kaleiçi çiçek açacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı Kaleiçi-Hıdırlık Sokak Kentsel Tasarım Projesi ile eski Kaleiçi yeniden yaşatılacak. Büyükşehir Belediyesi, Antalya Valiliği ve EXPO 2016 ile ortak yürütülen projeyle Hıdırlık Sokak’tan başlayarak, Mermerli Sokak ve eski Yanık Hastanesi’nin bulunduğu alanda Antalya’nın kaybolan çiçeklerinin Kaleiçi evlerinde yeniden açacağı, Hıdırlık Sokak’ta yer alan sınır duvarı üzerine alaturka kiremit harpuşta uygulaması yapılacağı, Hıdırlık Sokağı’nda uygun alanlara turunç dikileceği ve begonvil ve mor salkım sarıcıları ile sokağa bakan cephelerin süsleneceği ifade edildi.

Evlerin duvarlarına ferforjeli ahşaptan saksılar asılarak, içlerine Antalya’nın kaybolan çiçek türlerinin dikileceği, pencere önlerinde binalardan bağımsız ahşap çiçeklikler konulacağı bildirildi. Projenin uygulanacağı Hıdırlık ve Mermerli sokaklarında ilkbahar ve sonbahar aylarında şenlikler yapılarak, söyleşiler ve sergiler düzenleneceği kaydedildi.

ESKİ YANIK HASTANESİ ALANI PARK OLACAK

Eski Yanık Hastane’nin bulunduğu alanda yeni bir park ve meydan düzenlemesi yapılacağı da belirtilirken, 1200 metrekarelik alanda, yaşlı zeytin ağaçları anıt ağaç olarak kullanılacağı, zemin kaplamalarında da doğal taşların olacağı belirtildi. Antalya’nın en önemli simgelerinden biri olan falezlerin de proje dahilinde bulunduğu, park alanında çıkılacak yürünebilir camla kaplı konsol üzerinde seyir terası oluşturulacağı ifade edildi. Meydana Antalya’nın dağ keçilerinin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla 3 adet dağ keçisi heykeli konulacağı da açıklandı. Park alanı içerisinde yapılacak efekt havuzunda su sesi verileceği, meydana yerleştirilecek pergolalara oturma alanları yapılacağı, parkın girişine sembolik bir kuyu yerleştirileceği, bu kuyunun önüne yapılacak açıklama ile geçmişte vatandaşların su gereksinimlerinin nasıl sağlandığının sembolize edileceği bildirildi.

KDV hariç 4 milyon 530 TL’lik bir bütçe ile ihalesi yapılan projenin Haziran ayında bitmesi planlandığı belirtilirken, Büyükşehir Belediyesi, Kaleiçi Hıdırlık Sokak Kentsel Tasarım Projesi ile Kanada’da yapılacak ‘Communities in Bloom’ proje yarışmasına ‘Çiçek Açan Antalya’ sloganıyla katılacağı açıklandı. Temmuz ayında bir heyetin Antalya’ya gelerek, proje alanında incelemelerde bulunacağı ifade edildi.

KALEİÇİ’NDE YENİ ÇEKİM MERKEZİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaleçi’nin Antalya’nın pırlanta değeri olduğunu belirterek, “Antalyalıların eski Kaleiçi ile çok güzel anıları vardır. Çocukluğumuz Kaleiçi’nde geçti. Bir önceki dönemde yaptığımız altyapı ve güzelleştirme çalışmalarıyla Kaleiçi yeniden canlandı. Bu proje ile Kaleiçi çiçek kokusuna, tarihi dokusuna kavuşacak. Kaleiçi’nde yeni bir çekim merkezi oluşturacağız. Eski Yanık Hastanesi’nin bulunduğu alanda Kaleiçi’ne yeni bir meydan kazandıracağız. Seyir terası ile halkımız Antalya’nın tarihi dokusunu izleyecek” dedi.

KALEİÇİ HIDIRLIK SOKAK KENTSEL TASARIM PROJESİ İLE KALEİÇİ’NDE SOKAKLAR ÇİÇEK BAHÇESİNE DÖNÜŞECEK.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.