Kalkınma Bakanı Yılmaz, Silvan Barajına Yönelik Saldırıyı Kınadı

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Silvan Barajına Yönelik Saldırıyı Kınadı
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Atatürk Barajı’ndan sonra tamamlanması durumunda Türkiye’nin en büyük barajı olacak Silvan Barajı’na yönelik saldırıyı kınadı. Bakan Yılmaz, bu hayati projeye yapılan sa...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Atatürk Barajı’ndan sonra tamamlanması durumunda Türkiye’nin en büyük barajı olacak Silvan Barajı’na yönelik saldırıyı kınadı. Bakan Yılmaz, bu hayati projeye yapılan saldırıların esasen Diyarbakır’ın kalkınmasını hedef aldığını ifade ederek, Diyarbakırlıları Silvan projesine sahip çıkmaya çağırdı.

Bakan Yılmaz, yaptığı açıklamada, hükümet olarak çok büyük önem verdikleri, Atatürk Barajı’ndan sonra GAP’ta en büyük sulama projesi olan Silvan Baraj inşaatına dün bir kez daha bir saldırı düzenlendiğini hatırlatan Bakan Yılmaz, saldırıyı gerçekleştirenleri sert bir dille kınadı.

“SİLVAN PROJESİ ÇOK BÜYÜR BİR PROJEDİR”

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Silvan projesinin, çok büyük bir proje olduğunun altını çizerek, “Bu proje bittiğinde tam anlamıyla bu bölgede büyük bir tarımsal üretim artışı olacak, adeta bir patlama yaşanacaktır. 2,5 milyon dönüm araziyi sulayacak projede, araziler sulandığı zaman ildeki tarımsal üretim miktarı en az 3-4 kat artacaktır. Cazibeli bir şekilde sulama yapılacağı için elektrik problemi de olmayacaktır. Bununla birlikte arazilerin değeri, ürün, çiftçimizin geliri ve istihdam artacaktır. Tamamlandığında doğrudan veya dolaylı olarak yüz binlerce insana istihdam sağlayacak bir projeden bahsediyoruz. Diyarbakır ekonomisini dönüştürecek, refahı ve istihdamı artıracak en büyük projemizdir” dedi.

Bu hayati projeye yapılan saldırıların esasen Diyarbakır’ın kalkınmasını hedef aldığına işaret eden Bakan Yılmaz, şöyle dedi:

“Bu çerçevede asıl hedef iş bekleyen gençlerimizdir, çiftçimiz ve üreticimizdir. Bir yandan bu saldırılar yapılırken, diğer yandan bölgeye hizmet edilmiyor propagandası da aynı örgüt tarafından yapılabilmektedir. Esasen Diyarbakır’ın olan bu projeye, siyasi görüşü ne olursa olsun tüm Diyarbakır halkının sivil toplum kuruluşlarıyla, partileriyle, meslek kuruluşlarıyla, medyasıyla ve ilgili tüm kesimleriyle sahip çıkmasını bekliyoruz."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.