Kamil Saraçoğlu, Merakla Beklenen Projesini Açıkladı

Kamil Saraçoğlu, Merakla Beklenen Projesini Açıkladı
AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu, merakla beklenen mega projesini düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

- AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu, merakla beklenen mega projesini düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Saraçoğlu, Ağaçköy Mahallesi'ne kurmayı planladıkları Cennet Bahçesi Hes Tesisi ve Rekraasyon Alanı projesinin kente nefes aldıracağını kaydetti.

Saraçoğlu, İl Başkanı İshak Gazel, Merkez İlçe Başkanı Sabahattin Ceyhan, Kadın Kolları İl Başkanı Ceyda Çetin Erenler ve Belediye Meclis üyesi adayı Mehmet Özdoğan ile birlikte projenin detaylarını paylaştı.

Saraçoğlu, "Porsuk Nehrinin çıktığı kaynağın bulunduğu ve sulama amaçlı olarak kurulan Regülatör’de Ağaç Köy Cennet Bahçesi HES Tesisi ve Rekreasyon alan projesinin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.Elektrik üretimine ilişkin olarak kurulu gücü 1MW geçmeyen enerji üretim faaliyetlerinde gerçek ve tüzel kişilerin lisans alma ve şirket kurma yükümlülüğünden muaf tutan yönetmelik değişikliği Resmi Gazetede yayımlanmış olup, kurulu gücü 1MW ve altında olan tesislerin sahipleri kendi ihtiyaç duydukları elektriği üretip kullanabilmeleri ve ürettikleri elektriğin ihtiyaçlarının üzerinde kalan kısmını da satabilmeleri hüküm altına alınmıştır.

Enerji üretimi yapılacak olan alan üzerinde yapılan incelemeler ve ilgili kurumlardan alınan bilgiler doğrultusunda sudan güvenilir bir şekilde enerji üretiminin gerçekleşmesi için Hidrodinamik Burgu ve hava ile şişirilebilir Lastik Set kullanılarak enerji üretimi yapılacaktır. Belirlenen toplam maksimum üretim miktarına ulaşabilmek ve gerekli debi ve kot farklarını sağlayabilmek için 40 metre uzunluğunda ve 2 metre yüksekliğinde hava ile şişirilebilir lastik setler kullanılarak memba su seviyesi yükseltilecek ve birbirine paralel olarak yerleştirilmiş 4 metre çapında ve 10 metre uzunluğunda 2 adet Hidrodinamik Burgular ile yaklaşık olarak 512 kwsaat’lik enerji üretiminin elde edilmesi planlanmaktır. Yıllık olarak hesaplanan elektrik toplam maksimum üretim miktarı= 2.246.963 kw ‘lıkelektriktasarrufunun elde edilmesi planlanmaktadır.Rekreasyon alanı üzerinde hemşerilerimizin hizmetine sunulmak üzere dinlenme ve konaklama alanlarının, yürüyüş yollarının, piknik yerlerinin, çocuk parkı ve oyun alanlarının, Restoran ve Kafe amaçlı kullanım yerlerinin yapılması planlanmaktadır" diye konuştu. (EFE)

KAMİL SARAÇOĞLU, MERAKLA BEKLENEN PROJESİNİ AÇIKLADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.