Kamu Hastaneleri Bayram’a Hazır

Kamu Hastaneleri Bayram’a Hazır
Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, "Ramazan Bayramı tatili süresince tüm yataklı sağlık tesisleri acil servislerinin bu iş yükünü kaldırabilecek şekilde düzenlenmesi ve ihtiyaca uygun olarak takviye edilmesi hususunda değerlendirmeler yapılmış ve ö

- Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, "Ramazan Bayramı tatili süresince tüm yataklı sağlık tesisleri acil servislerinin bu iş yükünü kaldırabilecek şekilde düzenlenmesi ve ihtiyaca uygun olarak takviye edilmesi hususunda değerlendirmeler yapılmış ve önlemler alınmıştır" dedi.

Ramazan Bayramı ile ilgili kamuya ait sağlık kurumlarında önlemlerin alındığını belirten Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, "Sağlık hizmetleri, ihtiyaç duyulduğu anda bekletilmeksizin ve 24 saat esasına dayalı olarak verilmesi gereken özellikli bir hizmettir. Sağlık hizmetlerinin bu özelliği, hekim ve tüm sağlık çalışanlarımızın, çoğu zaman mesai kavramı olmaksızın ve özellikle de bayram ve tatil günlerinde fedakarlık göstererek çalışmalarını gerektirmektedir. Ramazan Bayramı tatilinde çeşitli sebeplerle hastane acil servislerine müracaatlarda önemli artış olması ve dolayısıyla iş yükünün artması muhtemeldir. Bu nedenle Ramazan Bayramı tatili süresince tüm yataklı sağlık tesisleri acil servislerinin bu iş yükünü kaldırabilecek şekilde düzenlenmesi ve ihtiyaca uygun olarak takviye edilmesi hususunda değerlendirmeler yapılmış önlemler alınmıştır" dedi.

112 Acil Servis istasyonlarına personel takviyesi yapıldığını belirten Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, "Acil servislere başvuracak vakalara gerekli tıbbi ve cerrahi müdahalenin zamanında yapılabilmesi, kaliteli ve özenli tıbbi bakım ve tedavi hizmetlerinin sunulabilmesi amacıyla her türlü tedbir alınmış 112 istasyonlarında yeteri kadar personel takviyesi yapılmış ambulanslarımızın tüm donanım gereksinimleri karşılanmış her hangi bir olumsuzluğa karşı insan kaynağı ve donanım hazır edilmiştir. Bu vesilelerle Vatandaşlarımızın mübarek Ramazan bayramını kutluyor. Sağlıklı mutlu huzurlu bayramlar diliyorum" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.