Kamu Kurumları Savunma Sporlarına İlgi Gösteriyor

Kamu Kurumları Savunma Sporlarına İlgi Gösteriyor
Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Muay Thai ve Kick Boks kursları yoğun ilgi görüyor. Halk Eğitim Merkezi tarafından daha önce T Tipi Cezaevindeki koruma infaz memurlarına ver...

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Muay Thai ve Kick Boks kursları yoğun ilgi görüyor. Halk Eğitim Merkezi tarafından daha önce T Tipi Cezaevindeki koruma infaz memurlarına verilen savunma sporları kursu şimdi de Şehzadeler Belediyesi Zabıta Ekiplerine verilmeye başlandı.

Aralık ayında Manisa T Tipi Kapalı Cezaevinde görev yapan ceza ve koruma infaz memurlarına yönelik Muay Thai kursu 22 Nisan’da tamamlanacak. Açılan kurs devam ederken bir diğer kamu kurumu olan Şehzadeler Belediyesi Zabıta ekiplerine de Muay Thai kursu verilmeye başlandı.

Şehzadeler Halk Eğitim Müdürü Nihat Kaya, “Geçtiğimiz hafta yapılan protokolle Şehzadeler Zabıta Müdürlüğüne bağlı zabıta personelimize yönelik yine Muay Thai ve yakın savunma kursu açtık. Bu kursumuz 3 ay sürecek. Kurumlar arası diyaloğumuz çok iyi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Şehzadeler Belediyemiz ile koordineli çalışmalar yapmaktayız. Kurum müdürlerimize de ayrıca teşekkür ederim. Gençlerimize yönelik Şehzadeler belediyesi ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde Nisan ayı itibariyle ayrıca Muay Thai kursu açacağız. Halk Eğitim Kurumu binamızda bir spor tesisi yaptık. Burada da bayanlara yönelik step, aerobik ve pilates kursları düzenliyoruz. Diğer meslek edindirme ve kültürel kurslarımızla birlikte spora ayrıca çok önem veriyoruz.” dedi.

GENÇLERİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KURTARMAK İSTİYORUZ

Manisa Jeet Kune Do Spor Kulübü ile bir protokol hazırladıklarını da anlatan Kaya, “Protokol çerçevesinde Kulübe ait tesis bir yıllığına Şehzadeler Halk Eğitim Merkezimize tüm imkânları ile tahsis edildi. Protokolü önümüzdeki günlerde Kulüp başkanı ve aynı zamanda İletişim uzmanı olan Canten Kaya ile Halk Eğitim Müdürlüğümüz binasında imzalayacağız. Bizim en büyük yatırımımız, gayrı menkullerimiz, yatlarımız, katlarımız değil, çocuklarımızdır. Bizler ebeveynler olarak çocuklarımıza iyi bir sosyal çevre oluşturamazsak, evlatlarımız kendi sosyal çevresini kendileri oluşturur. Maalesef görmekte de olduğumuz üzere bu sosyal çevre genellikle kötü alışkanlıkları olan arkadaşlarından oluşuyor.” şeklinde konuştu.

KURSLARIMIZ ÜCRETSİZ HERKES KATILABİLİR

Gençleri kahve köşelerinden ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak, spora yönlendirmek, iyi bir sosyal çevre oluşturmak amacıyla yaşları 8 - 13 arasında değişen çocuklara antrenör Sevda Barış tarafından Kick Boks ve Muay Thai kurslarının verilmeye başlandığını da dile getiren Kaya şunları söyledi:

“Tesisi ve Antrenörümüzü eğitim esnasında ziyaret ettik. Pırıl pırıl 36 çocuğumuz burada hem spor yapıyor, hem de sosyalleşme açısından fayda görüyorlar. Kurslarımız ücretsizdir. İsteyen herkes Şehzadeler Halk Eğitim Merkezimize gelerek bu kurslarımızdan istifade edebilir.”

ŞEHZADELER HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRÜ NİHAT KAYA KURSLARI ZİYARET ETTİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.