Kamyon Ve Kamyonetkler İçin Yetki Belgesi Artık Bitlis’ten Alınabilecek

Kamyon Ve Kamyonetkler İçin Yetki Belgesi Artık Bitlis’ten Alınabilecek
Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Davut Tezcan, kamyon ve kamyonetler için yetki belgelerinin artık Bitlis’ten alınabileceğini söyledi.

- Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Davut Tezcan, kamyon ve kamyonetler için yetki belgelerinin artık Bitlis’ten alınabileceğini söyledi.

BTSO Başkanı Tezcan, basın mensuplarına konuyla ilişkin yaptığı açıklamada, kamyon ve kamyonet sahiplerinin K1, K2, K3 ve K1 özel yetki belgeleri almak için diğer illere gitmek zorunda kalmayacaklarını belirtti. Yoğun bir uğraş ve ısrar neticesinde kendi odalarında bu belgeleri verebileceklerini ifade eden Tezcan, 2012 yılından bu yana yetki belgelerini vermek için müracaat ettiklerini söyledi. Tezcan, “Bizim hedefimizde Bitlis’e hizmet sunmak vardır. 2012 yılında K1 yetki belgesi için müracaat etmiştik. Bu müracaatımız değerlendirmeye alınmıştı. Ancak 4925 sayılı kanunun yetki devri başlıklı 35’nci maddesi 31 Aralık 2013 tarihi itibari ile hükümsüz kılınmış, Anayasa Mahkemesi’nin söz konusu gerekçe kararı dikkate alınarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TOBB yetki belgesi verme konusunda protokol imzalamıştır. Odamızın yoğun talebi dikkate alınarak tekrar 2014 yılında müracaat ettik. 20 Ocak 2015 tarihinde gelen bir yazı doğrultusunda personellerimizin Diyarbakır bölge odamıza eğitime gönderilmesi istendi. Personellerimizin aldıkları eğitim sonucu yetki belgeleri ve oradaki dosyaların tamamını Bitlis’e aktaracaklar. K1, K2, K3, K1 özel yetki belgelerini verme yetkisi almış bulunmaktayız. Burada emeği geçen başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza, TOBB’a, bizim kendi meclis çalışmalarımızı samimi bir şekilde gerçekleştiren personellerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Özel ve ticari anlamda kullanılan kamyon ve kamyonetlerin bu belgeyi mutlaka alması gerektiğini sözlerine ekleyen BTSO Başkanı Tezcan “Daha önce kamyon sahipleri bu belgeleri almak için il dışına gitmek zorunda kalıyorlardı. Şimdi artık böyle bir zorunlulukları yok. Odamız tarafından verilen bu belge sayesinde araç sahipleri çok rahat bir şekilde istedikleri yetki belgesini zaman aşımı olmadan alabilecekler. Odamızın ekonomik anlamda bu işten kazanç sağlayacağı bir noktanın olmadığını da belirtmek isterim” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.