Kamyondan Düştü Hayatı Karardı

Kamyondan Düştü Hayatı Karardı
Konya’da, iki yıl önce kamyondan düşerek belinden aşağısı felç olan Adnan Kara’nın malulen emekli olabilmesi için 18 bin liraya ihtiyacı var. Asgari ücretle çalışan oğlu tarafından geçimi sağlanan Kar...

Konya’da, iki yıl önce kamyondan düşerek belinden aşağısı felç olan Adnan Kara’nın malulen emekli olabilmesi için 18 bin liraya ihtiyacı var. Asgari ücretle çalışan oğlu tarafından geçimi sağlanan Kara, yardım bekliyor.

Konya’da kamyoncu olarak çalışan 3 çocuk babası 47 yaşındaki Adnan Kara, iki sene önce kamyonun üzerine çadır çekmek istediği sırada dengesini kaybederek sırtının üzerine düştü. Yaşadığı talihsiz kazadan sonra belinden aşağısı felç olan Kara, o gün bugündür evinde yatalak olarak yaşamını sürdürüyor. Çalışamadığı için evin geçimini sağlayamayan Kara, malulen emekli olabilmek için Bağ-Kur’a başvuruda bulundu ancak 18 bin liralık prim borcu olduğunu öğrendi. Bağ-Kur talihsiz adama 18 bin liralık prim borcunu ödemesi halinde emekli olabileceğini söyleyince, Kara aldığı haberle bir kez daha yıkıldı. Hiçbir geliri olmayan ve asgari ücretle çalışan oğlunun eline bakan Kara, şimdi devlet büyüklerinin ya da hayırsever bir vatandaşın kendisine yardım elini uzatmasını bekliyor.

BANKALAR MALULEN EMEKLİLİĞE PARA VERMEDİ

İki sene önce geçirdiği kaza sonrasında omurilik felci olduğunu ifade eden Adnan Kara, "Ben kamyoncuydum. Kamyonun üstünde çadır çekerken sırtımın üstüne yere düştüm. Sonra omurilik felci oldum ve iki yıldır yataktan kalkamıyorum. Bunun üzerine malulen emekliliğe başvurdum. Prim borcumdan dolayı beni emekli yapmadılar. Bankaya gittim bu parayı karşılamak için fakat malulen emekliliğe para vermediklerini söylediler. Cumhurbaşkanımdan, Başbakanımdan ve hayırsever vatandaşlarımızdan yardım bekliyorum. Ben kendime para istemiyorum. Sadece prim borcum ödensin ve ben emekli olayım. 18 bin TL prim borcum var. Allah rızası için bunun karşılanmasını istiyorum" dedi.

TEKERLEKLİ SANDALYESİ BİLE YOK

Eski sağlığına kavuşma durumu olmadığını anlatan Kara, "Benim ayağa kalkma durumum yok. Raporlarımda ’tekerlekli sandalyeye mahkumdur’ yazıyor. Bunun yanında zaten tekerlekli sandalyem yok" diye konuştu. Geçimlerini büyük oğlunun sağladığını dile getiren Kara, "Ben 3 çocuk babasıyım. Büyük oğlum asgari ücretle bir işte çalışıyor. Küçük oğlumda askere gidecek. Sadece büyük oğlumun kazancıyla geçimimizi sürdürüyoruz. Onun kazancı yetmiyor zaten. Evim kira, ekmeğim para. Durumum belli, yalan söylemiyorum ben gerçekleri anlatıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.