Kandıralı Çiftçiler Meyve Fidanlarıyla Buluştu

Kandıralı Çiftçiler Meyve Fidanlarıyla Buluştu
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentte kırsal kalkınmaya destek veriyor.

- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentte kırsal kalkınmaya destek veriyor.

Kocaeli genelindeki çiftçilere sertifikalı meyve fidanları dağıtılıyor. Kandıra’da düzenlenen törenle çiftçiler meyve fidanlarıyla buluştu. Çiftçilere yüzde 50 hibeli olarak, farklı türlerde fidanlar törenle teslim edildi.

Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Kandıra Şefliği’nde düzenlenen törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Yusuf Özder ve çiftçiler katıldı. Törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu, Kandıra’nın gelişen bir şehir olduğunu ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu, “Kandıra’nın önemi her geçen gün artıyor. Kandıra artık kıyıda köşede bir ilçe değil. Karadeniz’den gelen otoyol buradan geçecek. Gıda İhtisas OSB’nin de bu yıl temelleri atılır. Önümüzdeki yıllarda bazı fabrikalar üretime başlayabilir. Kandıra’da tarımı ve hayvancılığı daha çok geliştirmemiz lazım. Dağıttığımız meyve fidanlarıyla çiftçilerimizi teşvik ediyoruz ” dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, “Kandıra’da ekonomik değeri olan ileri teknolojiyle tarım ve hayvancılık yapalım. Küçük parçalara ayrılmış arazilerimizi birleştirerek tarım yapalım. Küçük küçük tarlalarla iş yapamayız” şeklinde konuştu.

Kandıra Belediye Başkanı Köken de konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte farklı projeler yürüttüklerini, meyve fidanı dağıtımı projesinin de bunlardan biri olduğunu vurguladı. Kandıra nüfusunun yüzde 60’ının kırsal kesimde yaşadığını ve tarımla uğraştığını belirten Kandıra Kaymakamı Erdoğan ise ilçenin kentleşmeyle ilgili tüm hizmetleri aldığını söyledi. Daha sonra Başkan Karaosmanoğlu sembolik olarak Salim Can ve Ramis Şakacı’ya meyve fidanlarını teslim etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçiye yüzde 50 hibe ile meyve fidanı veriliyor. 17 farklı türden toplam 16 bin 40 adet meyve fidanı Kocaeli’deki tapusu ve güncel çiftçi belgesini beyan eden çiftçilere dağıtılmaya devam ediliyor. Tarım arazisi niteliğinde tapusu ve güncel çiftçi belgesini beyan eden çiftçilere 13 bin ceviz, 400 kiraz, 300 elma, 300 erik, 100 vişne, 150 armut, 250 kestane, 200 Trabzon hurması, 300 asma, 400 zeytin, 200 şeftali, 100 kivi, 100 fındık, 50 incir, 100 ayva, 30 mandalina ve 60 nar fidanı yapılacak. Dağıtılan meyve fidanları toplam 3 bin 258 dekarlık alana dikilecek.

KANDIRALI ÇİFTÇİLER MEYVE FİDANLARIYLA BULUŞTU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.