Kanser Çiftin Yaşam Savaşı

Kanser Çiftin Yaşam Savaşı
Muğla’nın Marmaris ilçesinde 6 ay ara ile kanser olan Tacettin ve Nursen Karabacak çifti, tedavi masraflarının tek gelirleri olan emekli maaşlarından kesilmesine tepki göstererek yetkililerden yardım...

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 6 ay ara ile kanser olan Tacettin ve Nursen Karabacak çifti, tedavi masraflarının tek gelirleri olan emekli maaşlarından kesilmesine tepki göstererek yetkililerden yardım istedi.

Armutalan Mahallesi’nde yaşayan işçi emeklisi Tacettin Karabacak (60), 4 yıl önce prostat kanseri olduğunu öğrenip tedavi görmeye başladı. 6 ay sonra eşi Nursen karabacak’ın da (49) troid kanseri olduğunu öğrenen talihsiz adam yıkıldı. Yapılan tetkiklerde çiftin hastalığının ilerlediği tespit edilerek Muğla ve İzmir’deki hastanelerde tedaviye alındı. Bin 40 lira emekli maaşıyla evini geçindirip oğlunu üniversitede okutmaya çalışan Karabacak ailesinin masrafları, kanser tedavisi nedeniyle artmaya başladı. Evin tek geliri olan Tacettin Karabacak’ın emekli maaşından her ay 200 lira tedavi masrafı kesilmeye başlayınca aile tedavi için İzmir’e gidemez hale geldi. 4 yıldır kanser tedavisi gören Nursen Karabacak, tedavi masraflarının maaşlarından kesilmesine tepki göstererek, yetkililerden çözüm bulmasını istedi. Karabacak, “Eşim ve ben kanser tedavisi gördüğümüz için her ay ilaçlarımızın değiştirilip kan tahlillerimize bakılması gerekiyor. Bunun için Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitmemiz gerekiyor. Hastaneye gittiğimizde bize 10 gün önce randevu almamız gerektiğini söyleyip geri gönderiyorlar. Biz kanser hastasıyız kendimizi iyi hissetmediğimiz ve ağrılarımız çoğaldığı zaman hastaneye gitmek zorundayız. Kanser hastalarından tedavi masrafı alınmıyor ama eşimin emekli maaşından para kesiliyor. Bu yüzden biz 5 aydır İzmir’e gidemiyoruz. Gerekli yerlere başvurmamıza rağmen bir türlü derdimize çare bulamadık. Kanser olduğumu söylememe rağmen hasta hakları bölümündeki görevli bana randevu alarak gelmemi söyledi. Hastanedeki işlerle uğraşmaktan hastalığımı unuttum ve çok yoruldum. En son doktoruma hastane koridorlarında öleceğime ’ötenazi istediğimi söyledim.’ Eşim 1 yıl boyunca Marmaris Devlet Hastanesi’ne gitti. Fakat bir türlü teşhis koyamadılar. Bir gün fenalaştı Muğla’ya götürdük ve kanser olduğu ortaya çıktı. Yetkililerden sesimize kulak verip derdimize çare bulmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Prostat kanseriyle mücadele eden Tacettin Karabacak ise, emekli maaşından para kesilmeye başlayınca tedavi olamaz hale geldiklerini belirterek sorunlarına çözüm istedi. Aile şimdi devletin kendilerine yardım elini uzatmasını bekliyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.