Kanser Kontrol Danışma Kurulu Toplandı

Kanser Kontrol Danışma Kurulu Toplandı
Muş’ta, kanser hastalığı ile ilgili olarak 2014 yılında yapılanlar ve 2015 yılında yapılması planlanan çalışmalarla alakalı olarak ‘Kanser Kontrol Danışma Kurulu’ toplantısı gerçekleştirildi.

- Muş’ta, kanser hastalığı ile ilgili olarak 2014 yılında yapılanlar ve 2015 yılında yapılması planlanan çalışmalarla alakalı olarak ‘Kanser Kontrol Danışma Kurulu’ toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda katılımcılarla çalışmalarla ilgili bilgi veren Halk Sağlığı Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu, dünyada sebebi bilenen ölümcül hastalıklar sıralamasında kanserin birinci sırada yer aldığını vurguladı. Kanser hastalığı ile mücadelenin çok önemli bir görev olduğuna dikkat çeken Türkoğlu, 2023 yılında kanserden ölen vatandaşların sayısının 75 milyona tekabül edeceğinin belirtildiğini sözlerine ekledi.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada ise, “İlimizdeki kamu ve sivil toplum kuruluşlarının kanser ile mücadelede birlikte hareket etmek, yapılacak etkinlikler, eğitim, tarama ve diğer farkındalık çalışmalarına destek verecekleri, 2015 yılında kanserle mücadelede çok daha etkin yöntemler kullanılarak farkındalık ve tarama sayılarının arttırılacağı konusunda görüş birliğine varılmıştır. Katılımcılar, bu mücadelede üzerine düşen her görevi yapacaklarını taahhüt etmişlerdir” denildi.

Toplantıya Muş Valisi Vedat Büyükersoy’un eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.