Kanser Konulu Bilimsel Toplantı

Kanser Konulu Bilimsel Toplantı
Prof. Dr. Aykut Üren, SANKO Üniversitesi akademisyenlerine “Kanser Tedavisinde Küçük Molekül İnhibitörlerinin Geliştirilmesi’’ konulu bilimsel sunum yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington DC şehrinde bulunan Georgetown Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Aykut Üren, SANKO Üniversitesi akademisyenlerine “Kanser Tedavisinde Küçük Molekül İnhibitörlerinin Geliştirilmesi’’ konulu bilimsel sunum yaptı.

SANKO Üniversitesi her ay Amerika Birleşik Devletleri’nde başarılı olmuş Türk bilim insanlarını bir hafta süreyle konuk ederek, hem akademisyenleriyle, hem öğrencileriyle, hem de sosyal sorumluluk kapsamında düzenlediği halka açık konferanslarda halkla bir araya getirerek birikimlerini aktarmalarını sağlıyor.

Prof. Dr. Üren, bir haftalık akademik çalışmalarının son ayağında Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Toplantı Salonu’nda SANKO Üniversitesi ve diğer diğer üniversitelerden katılan akademisyenlerle bir araya geldi.

Dünyada kanser tedavisine yönelik kullanılabilecek küçük molekül inhibitörleri üzerinde yapılan araştırmalardaki son gelişmeler ve bu konudaki kendi çalışmaları hakkında bilgiler paylaşan Prof. Dr. Üren, “Hedeflenmiş Kanser Tedavisinde Küçük Molekül İnhibitörü Geliştirilmesinde Alternatif Yaklaşımlar” ve “Ezrin Hedefleyen Küçük Moleküler İnhibitörlerin Antimetastatik Uygulamaları” konulu sunumlarının ardından, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Toplantının sonunda SANKO Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güner Dağlı tarafından, Prof. Dr. Aykut Üren’e bir armağan takdim edildi. Toplantı, katılımcılara belgelerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.