"Kanunları Tanımama Konusunda... "

Kanunları Tanımama Konusunda...
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye Cumhuriyeti kanunları tektir ve biz bu kanunlara uymak zorundayız. Kanun dışına çıkanlara kanunun gücü yeter. Kanunları tanımama konusunda kimse bu kadar keyfi dav...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye Cumhuriyeti kanunları tektir ve biz bu kanunlara uymak zorundayız. Kanun dışına çıkanlara kanunun gücü yeter. Kanunları tanımama konusunda kimse bu kadar keyfi davranmamalıdır” dedi.

Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak için Bolu’ya gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ilk olarak Gerede’ye uğradı. Gerede Belediyesi’ni ziyaret eden Bozdağ, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bozdağ, polislerin gözaltına alındığı operasyonlarla ilgili şunları söyledi: “Türkiye’de yaşadığımız bazı tartışmalara baktığımızda bazı kamu görevlilerinin anayasa ve yasalar dışında başka sahiplerle hareket ettiğine dair çok ciddi eleştiriler var. Biz böyle bir durumdan rahatsızız. Olmaması lazım. Örneğin bir bakan talimat veriyor. Müsteşarı da ’bir de ben bunu mahallenin imamına sorayım kasabına sorayım veya bağlı olduğum yere sorup o görevi yerine getireyim derse orada ciddi bir sorun vardır. Hiçbir devlet kanunları çerçevesinde verilen emirleri kanun dışı yerlerle müzakeresini ve icraya konulmasını istemez. Türkiye Cumhuriyeti kanunları tektir ve biz bu kanunlara uymak zorundayız. Kanun dışına çıkanlara kanunun gücü yeter. Kanunları tanımama konusunda kimse bu kadar keyfi davranmamalıdır. Biz hep söylüyoruz. Yargının bağımsızlığı demek farklı bir özellik değildir. Hiçbir şeyde bağlılık olmak kendi iradesiyle kanun koymak anlamına gelmez.”

Türkiye’de bazı insanların Allah rızası için yalan söylediğini ifade eden Bekir Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bazı medya organları 17 Aralık’tan sonra yaşananlar üzerinden algı operasyonu yapıyor. Bazı televizyonlar yapımcıların dertleri milleti kendi söyledikleri yalanlara inandırmak. Yolda gelirken twitter’dan bakıyorum. Resmen yalan söylüyorlar. Yalanı söylerken Allah rızası için yalan söyleyen insanlar ortaya çıktı. Allah rızası için yalan söylenmez. Allah yalanı sevmez yalan söyleyeni de sevmez. Yalanı ibadet sayarak söyleyenler var. Yalan söylemeyi şu dönemde Allah rızası için yaptığını söyleyen insanlar ortaya çıktı. Yalan kim söylerse söylesin ne maksatla söylenirse söylensin yalandır, iftira nasıl atılırsa atılsın iftiradır." Türkiye’de şu an yalan ve dolanla dolu algı operasyonu yapıldığını anlatan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanlar hukukun dışına çıkıyorsa o zaman bu insanlara da bir cevap verilir. İnsana sorarlar. Bir ülkede 3 sene dinleme yapıyorsunuz. Bazı insanları sürekli dinliyorsunuz. Üç ay geçiyor bir şey yok. 12 ay geçiyor yine bir şey yok. Neden dinlemeye devam edersiniz. Hukuk ve yargı maşa gibi kullanılmak suretiyle insanların mahrem alanı kirletiliyorsa hukukun da bir cevap vermesi gerekir. Herkesin hukuk içinde kaldığı bir Türkiye güçlü bir ülke olur. Vatandaşlarımızın bu söylemlere itibar etmemelerini rica ediyorum.”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, daha sonra cuma namazını Gerede Merkez Camisinde kıldı. Bozdağ, cami çıkışında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı, onlarla sohbet etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.