Kapadokya’da Vadiler Güvenlik Kameraları İle İzleniyor

Kapadokya’da Vadiler Güvenlik Kameraları İle İzleniyor
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki vadiler, 3G sistemi ile yerleştirilen güvenlik kameraları sayesinde 24 saat izleniyor. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdikleri vadilerde ayrıca özel güvenlik görevl

- Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki vadiler, 3G sistemi ile yerleştirilen güvenlik kameraları sayesinde 24 saat izleniyor. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdikleri vadilerde ayrıca özel güvenlik görevlileri görev yapıyor.

Nevşehir Valiliği, geçen yıl Göreme beldesindeki Zemi Vadisi'nde bir Japon turistin ölümü, diğerinin de yaralanmasının ardından gündeme gelen Kapadokya bölgesindeki vadilerin güvenliği konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan ödenekle birlikte harekete geçti.

Vadilerin 3G sistemiyle izlenmesi ve güvenliğinin sağlanması konusunda yapılan ihale sonucunda vadilere kamera sisteminin yerleştirilmesine karar verildi. Güvercinlik Vadisi, Zemi Vadisi, Meskendir Vadisi, Bağlıdere, Açıksaray ve Çat Vadisi ilk etapta 3G sistemi ile jandarma tarafından izlenmeye başlandı. Vadi girişlerine ve çeşitli noktalara yerleştirilen güvenlik kameraları sayesinde kaydedilen görüntüler 3G sistemi ile Jandarmaya iletilirken ayrıca vadilerde özel güvenlik görevlileri de göreve başladı. İlk etapta 7 ayrı noktaya 22 kamera yerleştirilirken kamera sayısının önümüzdeki günlerde arttırılacağı öğrenildi.

Sistemin faaliyete geçmesi nedeniyle vadilerde incelemelerde bulunan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Kapadokya bölgesindeki vadileri, ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin güvenliğini sağlamak ve kaçak yapılaşmaların önüne geçmek için 24 saat güvenlik kameraları ile izleneceğini söyledi.

Kapadokya bölgesinin Türkiye turizminin önemli merkezlerinden biri olduğunu ve her yıl bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının 2,5 milyonu bulduğunu ifade eden Vali Ceylan, bölgedeki vadilerde turizmi olumsuz etkileyebilecek olayların yaşanmaması için güvenlik birimlerince alınan tedbirlerin yanı sıra bazı yeni önlemlerin de uygulamaya konulduğunu vurguladı.

Vali Ceylan, “Kapadokya bölgesindeki vadilerin daha güvenli ve daha temiz olması için yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde bölgedeki 7 ayrı noktaya güvenlik kameraları yerleştirildi. Bu kameralar sayesinde elde edilecek görüntüler 3G sistemi sayesinde Jandarma harekat merkezinde 24 saat boyunca izlenecek.Bununla birlikte 10 özel güvenlik görevlisi de vadilerde görev yapmaya başladı. Alınan güvenlik tedbirlerinin yanı sıra vadilerimizin daha temiz olması için sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlerle işbirliğinde temizlik kampanyası başlattık. Bu çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. Daha güvenli bir bölge için biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

KAPADOKYA’DA VADİLER GÜVENLİK KAMERALARI İLE İZLENİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.