Kapıkule Sınır Kapısı’nda Oy Verme İşlemi Başladı

Kapıkule Sınır Kapısı’nda Oy Verme İşlemi Başladı
Cumhurbaşkanlığı seçimi için birinci tur oy kullanma işlemi, Edirne’nin Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli ve Pazarkule Sınır Kapıları’nda başladı.

- Cumhurbaşkanlığı seçimi için birinci tur oy kullanma işlemi, Edirne’nin Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli ve Pazarkule Sınır Kapıları’nda başladı.

Gurbetçiler vatandaşlar, Edirne'deki Kapıkule Sınır Kapısı'nda 8, İpsala Gümrük Kapısı'nda 2, Hamzabeyli ve Pazarkule Sınır Kapıları’nda de birer sandıkta oylarını kullanıyor. Kapıkule Sınır Kapısı’nda sabah saat 08.00’de başlayan oy verme işlemlerinde gurbetçi vatandaşlar, hiçbir aksaklık yaşamadan oylarını rahatlıkla kullandıklarını belirtti.

Almanya’dan Türkiye’ye ailesinin yanına izin yapmak için geldiğini belirten Şükran Yılmaz, “Hayatım boyunca ilk defa oy kullandım. Vatanımız, milletimiz için hayırlı olsun. Türkiye’ye ailemin yanına izin yapmaya geldim. Tesadüfen burada oyumu kullandım” dedi.

“ASLI DURURKEN, VEKALETİNE OY VERMEM”

42 senedir yurt dışında çalıştığını dile getiren Yusuf Turhan ise, “Oy kullanmak için özellikle bu zamanı seçtik. Fransa’da yaşıyorum. Tercihimi aslından yana kullandım. Aslı dururken vekaletine oy vermem” diye konuştu.

İbrahim Kantarcı da 40 yıldır Almanya’nın Münih kentinde yaşadığını hatırlatarak, “Türkiyemize kim hayırlı ise o gelsin. Almanya’da Münih’te yaşıyorum. Tercihimi hemşehrimden yana kullandım” ifadelerini kullandı.

Gurbetçi Ayşe Hakan da Fransa’dan Türkiye’ye izine geldiklerini ve burada da oylarını kullandıklarını belirterek, “Mevcut hükümetin yurt dışında artısını her türlü imkanlarda görüyoruz. Tercihim belli. Tabii ki Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

Halime Halıcı ise Avusturya’dan geldiğini ve ilk defa oy kullandığı dile getirerek, “Başbakanımızı, hem başkanlıkta hem de cumhurbaşkanlığında görmek bizi çok mutlu eder. Her şey ona yakışır” şeklinde konuştu.

KAPIKULE SINIR KAPISI’NDA OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.