Kapıkule'de 2014 Gurbetçi Sezonu Rekorla Başladı

Kapıkulede 2014 Gurbetçi Sezonu Rekorla Başladı
Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’nda 24 saat içerisinde 8 bin 683 yolcu aracının Türkiye’ye giriş işlemi yapılarak, rekor kırıldı.

- Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’nda 24 saat içerisinde 8 bin 683 yolcu aracının Türkiye’ye giriş işlemi yapılarak, rekor kırıldı.

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla tatillerini Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçiler ve turistler, Kapıkule Sınır Kapısı'nda rekor kırdı. 2014 gurbetçi sezonuna rekorla başlayan Kapıkule'den 24 saat içinde 8 bin 683 yolcu aracı yurda giriş yaptı.

8 bin 683 yolcu aracı girişiyle rekor kırılırken, 24 saatte rekor sayıda yolcu aracının işleminin yapılmasına rağmen alınan tedbirlerle, gurbetçilerin çok fazla beklemeksizin, pasaport ve gümrük işlemlerini yaptırarak yurda giriş yaptığı bildirildi. Kapıkule'de 20 Temmuz 2014 günü ise 7 bin 823 yolcu aracının girişi yapılarak en yoğun 2. gün yaşandı. Bayram haftası sürecinde yeni bir rekor kırılacağının beklendiği de kaydedildi.

Öte yandan, Kapıkule'de en fazla yolcu girişi 4 Ağustos 2013 günü 24 saat içinde 8 bin 201 yolcu aracı girişi ile sağlanmıştı.

"VATANINIZA HOŞ GELDİNİZ"

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Gurbetçilerimize ‘Vatanınıza Hoş Geldiniz’ diyor, bir günde rekor sayıda işlemi, rekor sürede gerçekleştiren Kapıkule Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü personelimizi tebrik ediyoruz" denildi.

KAPIKULE'DE 2014 GURBETÇİ SEZONU REKORLA BAŞLADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.