Kar Kış Demeden Yayla Yolları Yapılıyor

Kar Kış Demeden Yayla Yolları Yapılıyor
Ardahan İl Özel İdaresi tarafından kırsalda bulunan yayla yolları yapılıyor.

- Ardahan İl Özel İdaresi tarafından kırsalda bulunan yayla yolları yapılıyor.

Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Ardahan’da Ardahan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yayla yollarında yol çalışmaları aralıksız devam ediyor. Ardahan’ın Hanak ilçesi Dilekdere köyü yayla yolu zorlu kış şartlarına rağmen yapılıyor.

Ardahan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hakkı Özgür, kış olmasına rağmen nerede bir imkân buluyorsak orada çalışıyoruz diyerek, Dilekdere köyü yayla mevkiinde 15 kilometrelik mesafede yol çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Köy halkından olan Nadim Ateş, ’’Biz hayvanlarımızı buradan götürmek zorundayız. Burada götürdüğümüzde hayvanlarımız buradan uçuruma uçar ve telef olurlardı. Yol olmadığı için otlak alanlara hayvanlarımızı götüremiyorduk. Bu kış şartlarına rağmen bu yolu yapıyorlar, emeği geçen herkesten Allah razı olsun’’ dedi.

Köy muhtarı Şentürk Kızılkaya ise, Yüz yıldır yapılmayan bu yayla yolu şu anda ağır kış şartlarına rağmen yapılıyor diyerek şunları kaydetti: ’’Hayvanlarımız yol olmadığı ve kayalık bir alan olduğu için buradan yaylaya götürülürken kimi hayvanların ayağı kırılıyordu, bazı hayvanlar ise bu uçurumlardan düşerek telef oluyordu. Yılda ortalama 50- 60 hayvan burada telef oluyordu. Bugün Aralık ayının 18’i buna rağmen burada yol çalışması yapılıyor. Genel sekreterimize, operatörümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.