Kar Üstünde Kuzu Çevirme

Kar Üstünde Kuzu Çevirme
Uludağ’da bir işletmecinin ’Osmanlı Kültürü’nü yaşatmak için karlar altında yaptığı kuzu çevirmeler iştah kabartıyor.Uludağ yolunun 17. kilometresinde bulunan bir işletme sahibinin, karlar altında yap...

Uludağ’da bir işletmecinin ’Osmanlı Kültürü’nü yaşatmak için karlar altında yaptığı kuzu çevirmeler iştah kabartıyor.

Uludağ yolunun 17. kilometresinde bulunan bir işletme sahibinin, karlar altında yaptığı kuzu çevirme büyük rağbet görüyor. Kilosu 80 liradan satılan kuzuyu, bütün olarak almak isteyenlerin en az 500 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Kömürle pişirilen kuzu eti, buhar tenceresinde dinlendirildikten sonra servis ediliyor.

Osmanlı’da çok önemli bir yeri olan çevirme kültürünü yaşatmak için bu işi yaptıklarını söyleyen ’Meydan Kuzu Çevirme’nin sahibi Turan Akçam, “Uludağ yolunda kuzu çevirme yapıyoruz. Turistlere ve halkımıza böyle bir lezzet sunuyoruz. Pişmiş halde kilosunu 80 TL’den satıyoruz. 6 senedir buradayız. Buraya gelen giden herkes bizi tanır. Osmanlı lezzetlerini yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.

Hafta sonları 35’ten fazla kuzu sattıklarını ifade eden Akçam, “Yiyenler tadına doyamıyor. Bir kuzu piştiği zaman, yüzde 40 veya yüzde 50 fire veriyor. Bütün bir kuzu 500 lira civarında tutuyor. Közde pişen kuzuyu buhar tenceresinde dinlendirince lokum gibi oluyor” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.