Kar Yağışı Nedeniyle Dokuz Çoban Ve Beraberindeki Bin 800 Küçükbaş Hayvana Halen Ulaşılamıyor

Kar Yağışı Nedeniyle Dokuz Çoban Ve Beraberindeki Bin 800 Küçükbaş Hayvana Halen Ulaşılamıyor
Van’ın Çatak ilçesinde, yaylaya çıkan dokuz çoban ve beraberindeki bin 800 küçükbaş hayvana kar yağışı ve fırtına nedeniyle halen ulaşılamadı.Edinilen bilgiye göre, Çatak ilçesi Acarlar mezrası Bezirg...

Van’ın Çatak ilçesinde, yaylaya çıkan dokuz çoban ve beraberindeki bin 800 küçükbaş hayvana kar yağışı ve fırtına nedeniyle halen ulaşılamadı.

Edinilen bilgiye göre, Çatak ilçesi Acarlar mezrası Bezirgan yaylasına 9 çoban nezaretinde çıkarılan yaklaşık bin 800 koyun ve kuzu dün il genelinde etkili olan kar yağışı ve fırtınadan dolayı mahsur kalmışlardı. Köylüler, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yaylada mahsur kalan çobanlara ve beraberindeki sürüye ulaşamayınca Çatak Belediyesi, jandarma Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerine bildirdi. Kısa sürede bölgeye giden ekipler, araçların gidebildiği yere kadar gittikten sonra 5 kişilik AFAD ekibi ile 1 mahalleli geri kalan8 kilometrelik yolu yürüyerek zirveye ulaştılar. Ekipler, zirvede yoğun kar, fırtına ve havanın kararmasından dolayı daha fazla ilerleyemeyerek geri dönmek zorunda kaldılar. Çalışmalar, bugün sabah 6:00 sularında tekrar başlatıldı.

VAN’IN ÇATAK İLÇESİNDE, YAYLAYA ÇIKAN DOKUZ ÇOBAN VE BERABERİNDEKİ BİN 800 KÜÇÜKBAŞ HAYVANA KAR YAĞIŞI NEDENİYLE HALEN ULAŞILAMADI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.