Karadeniz Kışın Bir Başka Güzel

Karadeniz Kışın Bir Başka Güzel
Yazın yeşilin binbir tonuyla kaplanan ormanları ile Doğu Karadeniz, kışın da kar yağışı yüzünden ayrı bir güzelliğe bürünerek turistlerin ilgisini çekiyor. Kış sporlarını seven, bu mevsimde dağ ve yay...

Yazın yeşilin binbir tonuyla kaplanan ormanları ile Doğu Karadeniz, kışın da kar yağışı yüzünden ayrı bir güzelliğe bürünerek turistlerin ilgisini çekiyor.

Kış sporlarını seven, bu mevsimde dağ ve yaylaları gezmek isteyen ziyaretçiler için Rize çok önemli bir alternatif oldu. Kaçkar sıradağlarının eteklerinde oluşan yaylalar doğal güzellikleri ve sevimli evleriyle Rize’nin güzelliğine güzellik katıyor. Rize’deki belli başlı yaylalar İkizdere ilçesinde Anzer, Çağrankaya, Ovit, Varda, Gölyayla, Cimil; Çayeli’nde Hazende; Hemşin’de Ambarlı; Çamlıhemşin’de Ayder, Aşağı ve Yukarı Kavron, Elevit, Tirevit, Kale, Baş Yayla, Hacivarak, Palovit, Çaymakçur, Amlakit ve Samislat yaylalarıdır. Bunlar içerisinde; Ayder, Anzer ve Yukarı Kavron Yaylaları turizm merkezi olarak ilan edilmişlerdi.

Termal turizmin de bu bölgede geliştiğini belirten Ridos Termal Otel Sahibi Kasım Ekşi, "Rize, zengin ormanları, krater gölleri, coşkun dereleri, kış sporları, av ve olta balıkçılığı, dağ ve doğa yürüyüşleri, rafting, şifalı suları, yöresel yemekleri gibi değerleri ile önemli bir potansiyel oluşturur. Kış aylarında ise bu güzellikler kar ile daha farklı bir boyut kazanıyor’’ dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.