Karadeniz’in İlk Zeka Yarışması Ordu'da

Karadeniz’in İlk Zeka Yarışması Orduda
Karadeniz Bölgesi’nde ilk defa düzenlenen “Ortaokullar Arası Zeka Oyunları Yarışması” Ordu'da yapıldı.

- Karadeniz Bölgesi’nde ilk defa düzenlenen “Ortaokullar Arası Zeka Oyunları Yarışması” Ordu'da yapıldı.

Ordu Valiliği, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı(DOKA), Akıl Oyunları Dergisi ve Türk Beyin Takımı'nın destekleriyle düzenlenen Ordu İli Ortaokullar Arası 1. Zeka Oyunları Yarışması, Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 'Zekamız Geleceğimizdir Projesi' kapsamında gerçekleştirilen yarışmaya Ordu'nun tüm ilçelerinde ortaokul düzeyinde eğitim gören öğrenciler katıldı. DOKA tarafından finanse edilen ve Dünya Zeka Oyunları Türkiye Temsilciliği tarafından düzenlenen yarışmada Akıl Oyunları, Matematik Oyunları, Sudoku Oyunları ve Tetromina Yerleştirme olmak üzere 4 bölümde öğrenciler yarıştı. Yarışmaya her okuldan 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri katıldı. Yarışmada her bölüm için öğrencilere 15 dakika süre verildi. Yarışma süresi boyunca öğrenciler zamanla yarışarak rakiplerini geçmeye çalıştı.

"MİLLİ TAKIMA ÖĞRENCİ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ"

Yarışmanın organizasyonu üstlenen Türk Beyin Takımı Yarışma Koordinatörü Hatice Çalapkulu, yarışmadan önce Ordu genelinde öğretmenlere zeka oyunları eğitimi verdiklerini söyledi. Yarışmanın zeka oyunları milli takımına öğrenci kazandıracağını belirten Çalapkulu, "Ordu genelinde 50 devlet okulu öğretmenine zeka oyunları ile ilgili eğitim verildi. Eğitim alan öğrenciler kendi bilgilerini öğrencileri ile paylaştılar ve zeka oyunları dersleri yaptılar. Alınan derslerin sonucunda bugün buraya öğrencileri ile birlikte geldiler ve her öğretmen 3 öğrencisi ile yarışıyor. Biz bugün burada çocuklara küçük bir dünya şampiyonası yaratmak istedik" dedi.

BEKMEZ: "KARADENİZ'DE İLK DEFA ORDU'DA YAPILIYOR"

Türk Beyin Takımı Ordu İl Temsilcisi Yaşar Bekmez, zeka oyunlarının yaygınlaştırılmasını istedi. Zeka Oyunları Yarışması’nın Karadeniz Bölgesi’nde ilk defa Ordu'da gerçekleştiğini vurgulayan Bekmez, "Zeka oyunlarındaki asıl amaç çocukların zekalarını yükseltmek, çocukların güzel ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak. Yapılan bir araştırmada çocuklara 8 hafta boyunca zeka oyunları oynatılmış ve 8 hafta sonunda çocukların zekalarının 13 puan arttığı görülmüş. Biz böylece Ordu'da Milli Eğitim’de zeka oyunları seçmeli dersi ile bu kültürü yaygınlaştırmak ve çocukların bu zeka oyunları ile çalışarak zekalarını yükseltmek istiyoruz. Bu tip yarışmalar genellikle İstanbul ve Ankara'da yapılan yarışmalar. Karadeniz’de sanıyorum ilk defa yapılıyor. Bu yarışmanın da Ordu'da yapılması ayrıca önemlilik arz ediyor" diye konuştu.

KARADENİZ’İN İLK ZEKA YARIŞMASI ORDU'DA

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.