Karadenizliler Tekne Yapımında Sınır Tanımıyor

Karadenizliler Tekne Yapımında Sınır Tanımıyor
Karadenizliler tekne yapımında sınır tanımıyor. Yunusa benzeyen tekne yapan Ahmet Nuri Tabakoğlu, 5 metre boyundaki yelkenli tekneyi bu yaz denize indirmeyi planlıyor.

- Karadenizliler tekne yapımında sınır tanımıyor. Yunusa benzeyen tekne yapan Ahmet Nuri Tabakoğlu, 5 metre boyundaki yelkenli tekneyi bu yaz denize indirmeyi planlıyor.

Trabzon'un Faroz Mahallesi’nde evin altında bulunan atölyede kendi imkanlarıyla yapmaya çalıştığı yelkenliyi su geçirmeyen kontrplaktan yaptığını belirten Tabakoğlu, teknenin işçiliğinden tasarıma kadar her şeyi kendisinin yaptığını söyledi. Yaklaşık 15 bin TL mal olması beklenen yelkenlinin bazı bölümlerinin portatif olduğunu belirten Tabakoğlu, “Bu yelkenli üzerinde yaklaşık 4 yıldır çalışıyorum. Kısmetse bu yaz suya indirmeyi düşünüyorum. Yelkenlinin her aşaması bana ait. Proje ve tasarım konusunda hiçbir yerden yardım almadım. Tamamen kendi düşüncem doğrultusunda yaparak bu hale getirdim. Şekli yunusa benziyor, adını ise ‘Alizem’ koyacağım. Teknenin diğer teknelere göre daha faklı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.