Karakola İntihar Saldırısı: 2 Asker Şehit, 31 Asker Yaralı

Karakola İntihar Saldırısı: 2 Asker Şehit, 31 Asker Yaralı
Genelkurmay Başkanlığı, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Karabulak Jandarma Karakol Komutanlığı nizamiyesinde bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından patlayıcı madde yüklü traktörün patlatıldığını ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunu

Genelkurmay Başkanlığı, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Karabulak Jandarma Karakol Komutanlığı nizamiyesinde bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından patlayıcı madde yüklü traktörün patlatıldığını ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu bildirildi. Saldırıda 2 askerin şehit olduğu, 4’ü ağır 31 askerin yaralandığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, dün Mardin’in Midyat ilçesi Şenkaya Mahallesi mülki sınırları içerisindeki Botaş boru hattının emniyeti maksadıyla 22.50-23.05 saatleri arasında yol emniyeti ve kontrol devriyesi yapıldığı esnada bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu belirtildi. Açıklamaya göre, devriye unsurları tarafından saldırıya anında karşılık verildi. Silahlı saldırı sonucunda el yapımı patlayıcının infilakı nedeniyle Kahraman bir askerimiz şehit oldu, yedi personelimiz yaralandı.

Dün gece saat 03.00 sıralarında ise Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi Karabulak Jandarma Karakol Komutanlığı nizamiyesinde bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından patlayıcı madde yüklü traktör patlatılmış ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunuldu. Saldırı sonucunda Kahraman 2 asker şehit oldu, dördü ağır olmak üzere 31 asker yaralandı.

Açıklamada, "İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıları şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza, Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.