Karakucak Güreş Festivali Başladı

Karakucak Güreş Festivali Başladı
Kahramanmaraş 25. Geleneksel karakucak güreş festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 25.'si düzenlenen ‘Geleneksel Karakucak Güreş Festivali’ başladı. Güreş festivaline 5 ülkeden 120'si yabancı 600 sporcu yer aldı. 

  Batıpark Spor Kompleksinde başlayan güreş festivali bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla start aldı. Açılış duasının da yapılmasıyla birlikte festivale katılan güreşçiler, davul ve zurna eşliğinde meydanda rakipleriyle karşılaştı.

  Düzenlenen festival hakkında gazetecilere açıklama yapan Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Şahin Hopur, “Bu yıl 25.’si düzenlenen Karakucak Güreş festivalimize 5 ülkeden 600 sporcu katıldı. Ayrıca yurt genelinden sporcularımız da katıldı. Bu sene güreşler biraz daha heyecanlı ve canlı geçiyor. Güreşimizin Türkiye'deki eski yerini alabilmesi için güreşe destek vermemiz gerekiyor. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı olarak hedefimiz önceki yıllarda olduğu gibi Kahramanmaraş'ta en az 30 yerde Karakucak güreşleri yapmaktır" dedi.

  Güreş festivaline 120’si İran, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan ve Dağıstan'tan olmak üzere toplam 600 sporcu katıldı.

  Müsabakalar sonunda dereceye giren güreşçilere madalya verileceği öğrenildi.

654-266.jpg655-500.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum