Karaküçük’den İddialı Çıkış

Karaküçük’den İddialı Çıkış
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, “Sözde değil özde bir sanayi-üniversite işbirliğini geliştirmek istiyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, “Sözde değil özde bir sanayi-üniversite işbirliğini geliştirmek istiyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası 25. Olağan meclis toplantısı Meclis Başkan Vekili Ali Cilve Başkanlığında yapıldı.

TSO Başkanı Karaküçük burada yaptığı konuşmada, KMTSO’nun Mayıs ayı içerisinde yaptığı faaliyetler, aylık ekonomik gelişmeler ve 25-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Kahramanmaraş Ekonomi Zirvesi ve AR-GE Proje pazarı hakkında bilgiler verdi. Yine Oda ve üniversite işbirliği ile düzenlenen kariyer günlerine değine Karaküçük: “Kariyer günlerini önemsiyoruz. Kahramanmaraş her gün bir önceki günden daha çok sanayileşiyor. Yatırım yapıyor, kalkınıyor, milyarlarca dolar yapılan yatırımlarda ve kurulan bu firmalarda profesyonel ve iyi eğitim almış mühendislerin ve iyi yetişmiş insanların yöneteceğine inanıyoruz” dedi.

5-121.jpg

KARİYER GÜNLERİNİ ÖNEMSİYORUZ

Kariyer günlerinin amacı hakkında konuşan Başkan Karaküçük, “Kariyer günleri yapıp bizlerin de oraya katılması ile gençleri motive etmek amacını güdüyoruz. Genç mezunlara tecrübelerimizi aktararak onları sanayi ve iş dünyasına motive etmeye çalışıyoruz. Kariyer günlerindeki katılımı önemsiyoruz. Orada kimlerle görüşüyoruz ve kimlere neler anlatıyoruz. Biz gelecekte bir şeyleri yapmak isteyen, bir şeyleri dinleyen ve tecrübeleri dinleyen insanları önemsiyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve bunun yanında orada konuşmacı olarak duayen iş adamı-sanayicileri götürüyoruz. Şunu bilin ki; kariyer günlerine gelen insanların mesaisi çok kıymetlidir. Oraya gelen sanayici-işadamı yüzlerce, binlerce insan çalıştıran kişiler. Kimin için geliyor o sanayicimiz, sizler için geliyor. Bu bütünlüğü ve birlikteliği sağlamak için getiriyoruz. Sözde değil özde bir sanayi-üniversite işbirliğini yaşatmak için getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

GENÇ MEZUNLAR SANAYİ İLE BÜTÜNLEŞMELİ

“Biz ve üniversite yetkilileri sanayi- üniversite buluşmasına önem verirken kariyer günlerinde öğrencilerden veya genç mezunlardan gerektiği kadar ilgi görmediği kanaatindeyiz” diyen Karaküçük şunları dile getirdi: “Geçen yıl yapılan kariyer günlerinde öğrencilerin ve genç mühendislerin CV’lerini not ettik. Alınan bu CV’leri CD ortamına aktararak iş dünyasına dağıttık. Daha sonra iş adamı arkadaşlarımın birçoğuyla konuştum. Kariyer günlerinde CV’lerden ulaştığınız öğrencilerden işe aldınız mı veya memnun kaldınız mı, diye. Birçoğu iş görüşmesi yapmış, kimisi işe başlamamış, kimisi ‘tatilden geleceğim’ demiş gelmemiş. Başlayan arkadaşlar ise 1-2 ay sonra ayrılmış.  Şahsen üzüldüm buna. Sonuçta maksat hasıl olsun bir netice almak için yapıyoruz bunu. Sanayi tesislerimize yeni yetişen gençlik ile bütünleşerek bir şeyler yapmak için bu organizasyonları yapıyoruz.

4-166.jpgDOĞRU BAŞLANGIÇLAR İÇİN ÖNEMLİ

Sizlerin de eğer hayatta bunları önemli görürseniz, doğru başlangıçlar ve doğru insanlar ile işe başlamış olursunuz. Otuz bin KSÜ öğrencisi bu kentte. Dört yıllık fakülte eğitim alan öğrencilerin şehirde kalmasını arzu ediyoruz. Kahramanmaraş’ta kendilerine yeni bir hayat kurmalarını arzu ediyoruz. Kahramanmaraş göç alıyor, göç alırken eğitimli bir göç almasını istiyoruz. Kahramanmaraş sanayileşiyor, sanayileşirken altından da, kalifiye mühendislerini yetiştirsin ve bunları kendi içerisinde oluştursun istiyoruz”

AR-GE PROJE PAZARI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Türkiye’nin 2023 hedefine ulaşması için nitelikli ürün, katma değeri yüksek ürün üretmesi gerektiğinin altını çizen Karaküçük,“Üniversite ve KMTSO olarak ortaklaşa düzenlediğimiz AR-GE pazarı da çok önemli. Türkiye’nin 157 milyar dolar ihracatı var. 2023 vizyonunda 500 milyar dolar ihracat hedefleyen Türkiye mutlaka, bu ihracatını yaparken üretimi artırmaktan ziyade, üretilen ürünün niteliğini artırmakla, katma değerini arttırmakla bunu sağlayabilecektir. Başka türlü 500 milyar dolara ulaşmamız mümkün değil. Dünyanın hiçbir yerinde enerji ucuz değil. Dünyadaki değerlere göre bunlar ucuz değilse o zaman katma değer üreten, teknoloji üreten, bizim hayalimiz olan teknoloji üretimine adım adım geçmemiz lazım” dedi.

OSB İÇİN 3 YIL YOGUN ÇALIŞTIK FİNAL ŞU ANDA GERÇEKLEŞTİ

Tomsuklu OSB için çok çalıştıklarının altını çizen Başkan Karaküçük, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Kahramanmaraş’a geldi. Ben programım nedeniyle katılamadım. Meclis Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti. Bakan Işık, Kahramanmaraş’a gelmeden önce Etimesgut Havaalanında bir Twitter mesajı attı. Tüm sanayici ve iş adamları için hayırlı olsun. Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile alakalı üç yıldan bu yana çok yoğun bir çalışma yaptık. Tüm sanayicilerimize tüm memlekete hayırlı bir final oldu” dedi.

1-460.jpg

YENİ TEŞVİK POLİTİKALARI SANAYİYE KAN VERECEK

Başkan Karaküçük, Üniversitede düzenlenen Ekonomi Forumunda Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım’a, bir rapor sunduklarını belirterek 5084 gibi yeni teşvik politikaları çıkarılarak sanayiye taze kan verilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Karaküçük sanayicilerin diğer isteklerini ise şöyle özetledi: “Ekonomi Bakan Yardımcısı ve beş bakanlığın müsteşarları ile ekonomi forumu gerçekleştirildi.

Proaktif bir teşvik sistemi, pamuk ipliği ve sentetik iplik ithalatına ek vergi, ABD pamuğuna açılan damping soruşturması, Organize sanayi bölgeleri ve ıslah OSB’ler, Avrupa pazarındaki resesyon, Rusya pazarındaki kriz, Euro-Dolar paritesinin olumsuz etkileri, Ticaret ve sanayinin önündeki engeller.

PAMUKTA KALİTE ARTACAK

Başkan Karaküçük’ün konuşmasından diğer satırbaşları ise şöyle: “Pamuk üretimi ve pamuk ipliği tüketiminin artırılması için kalite, standardizasyon, ihracat gibi ana konularda ve yerli pamuğun ticari değerinin artırılmasına yönelik 25 milyon lira bütçeli, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis, Diyarbakır illerini kapsayan kümelenme projesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunulacak.  İhracat Genel Müdürü’nün katılımıyla bir seminer düzenlenerek; Tarımsal Ürünlerde İhracat İadesi Yardımları, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi hakkında üyelerimize sunumlar yapıldı. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sn. Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen TOBB 71. Genel Kurulu’na katılarak Kahramanmaraş’ı temsil ettik.” 

2-355.jpgSPOR ŞEHİR EKONOMİSİNE ÇOK ŞEY KATACAK

Kahramanmaraşspor Başkanı Mehmet Fatih Ceyhan, takım çalışmaları hakkında iş adamlarına bilgiler verdi. Ceyhan şöyle konuştu: “Gelişim ve birliktelik sağladığımız zaman şehir ekonomisine çok katkı sağlayacağız. Burada maç yapmaya gelen takımların taraftarlarının şehirde gezmesi demek o şehre artı bir ekonomik katkı demek.

Biz Anadolu insanıyız. Belli değerlerimiz var. Spor demek bizim çocuklarımızın kahvelerden, internet kafelerden ve diğer olumsuz davranışlardan kurtulması demek. Ben buna sosyal vebal diyorum. 14-15 yaşındaki çocuklarımız, olumsuz davranışların içerisine giriyor. Bu noktada gerçekten önemsenmesi gereken bir olgu spor yapmak. İki takımın bir çatı olması ve birleşmesi gerekir. Finansman anlamında taraftar kart projemiz var. 46 yılda 46 bin üye projemiz var. Bu direk Kahramanmaraşspor’a ulaşacak bir destek. Takımın anonim şirketlikten dernek olması yönünde bir çalışmamız var”

KARAKÜÇÜK’TEN KMS’YE 5 BİN TL DESTEK

Taraftar kart tanıtımı yapan Kahramanmaraşspor Başkanı Mehmet Fatih Ceyhan’a Mem Tekstil adına 5 bin TL’lik destek Başkan Karaküçük’ten geldi. Karaküçük, takım için 5 bin TL yardım sözü verdi. Mehmet Fatih Ceyhan da 46 numara ‘K. Karaküçük’ isminin yazılı formayı KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük’e hediye etti.  

MAAŞ KAYGISINA DÜŞMEYİN

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Durmuş Deveci, öğrencilerin okul bitmeden iş kaygısına düşmesinin yanlış olduğunu belirterek şunları dile getirdi: “Çalış, kaliteli ol, bir kenarda dursun, ileride lazım olur’ okul bitmeden iş, maaş kaygısına düşmeyin. Siz yüksek lisans yaparken kadro beklemeksizin kaynak beklemeksizin yüksek lisansı bitirmeyi göz önüne alın. Doktora da şanlıysanız kadro bulabilir veya destek alırsınız. Önce kendinizi ispat etmeniz gerekir. Artık ekmek aslanın ağzında değil, midesinde değil, ince bağırsağını geçti geçecek. İşiniz zor. Ben acı reçeteyi söylüyorum siz ona göre tedbirinizi alın. Öğretim üyesi arkadaşlarımızın kapısını sanayicilerimiz çalmıyorsa size bir şeyler sormuyorsa kendinizi sorgulayın. Bunu yanlış da anlamayın”

Konuşmaların ardından 25-26 Mayıs KMTSO Fuaye alanında düzenlenen AR-GE pazarında dereceye giren 15 projeye ödül töreni düzenlendi. Birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL üçüncüye bin TL, dördüncü ve beşinciye ise 500 TL’lik ödül verilirken dereceye giren 10 projeye ise Mansiyon Ödülü olarak tablet bilgisayar hediye edildi.

3-232.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.