Karaman’da 23 Milyon Liralık 5 Tesisi Başbakan Açacak

Karaman’da 23 Milyon Liralık 5 Tesisi Başbakan Açacak
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Karaman’da inşa edilen ve toplam yatırım maliyeti yaklaşık 23 milyon lira olan 5 adet tesis, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun iştirakler

- Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Karaman’da inşa edilen ve toplam yatırım maliyeti yaklaşık 23 milyon lira olan 5 adet tesis, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun iştirakleriyle Balıkesir’de gerçekleştirilecek olan 114 adet tesisin toplu açılış merasimiyle hizmete alınacak.

30 Kasım 2014 tarihinde düzenlenecek toplu açılış merasimi Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın her yıl gerçekleştirdiği bir gelenek olma özelliği taşıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde

2010 yılında 110, 2011’de 111, 2012’de 112, 2013’te ise 113 tesisi toplu olarak açmış ve vatandaşların hizmetine sunmuştu.

TESİSLERİ BAŞBAKANIMIZ AÇACAK

Aynı geleneği bu yıl da devam ettiren Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Türkiye genelinde tamamladığı ve toplam yatırım tutarı 2,63 milyar TL olan 114 tesis, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılacağı merasimle vatandaşların hizmetine sunulacak.

Açılışı gerçekleştirilecek bu tesislerden Karaman’da payına düşeni alıyor. Karaman’da inşa edilen ve yatırım maliyeti yaklaşık 23 milyon lira olan 5 adet tesis de, toplu açılış merasiminde Karamanlıların hizmetine sunulacak.

KARAMAN’DA 16 BİN 950 DEKAR ZİRAİ ARAZİ MODERN SULAMAYA KAVUŞUYOR

Karaman’da hizmete alınacak tesisler arasında Sarıveliler Göleti Sulaması, Merkez Burhan Göleti, Sarıveliler Göktepe Esentepe Göleti ve Sulaması, Ermenek Yukarıçağlar Göleti ve Sulaması ile Başyayla Göleti ve Sulaması yer alıyor. Açılışı yapılacak bu tesisler ile Karaman’da 16 bin 950 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.