Karaman’da Ak Partili Adaylar Basınla Buluştu

Karaman’da Ak Partili Adaylar Basınla Buluştu
AK Parti Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Recep Şeker, Karaman’da yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.Bir otelde gerçekleşen toplantıya AK Parti Karaman Milletvekili Müvlüt Akgü...

AK Parti Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Recep Şeker, Karaman’da yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Bir otelde gerçekleşen toplantıya AK Parti Karaman Milletvekili Müvlüt Akgün, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça, AK Parti Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Recep Şeker, İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy ile basın mensupları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İl Başkanı Nazmi Ünlü, Başbakan Davutoğlu’nun Karaman mitinginin kalabalıktan ziyade büyük bir coşkuyla geçtiğini ve bunda basının büyük rol oynadığını söyleyerek, "7 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala Başbakan’a verdikleri sözü tutmak istediklerini ve hedeflerinin yüzde 70’i geçmek olduğunu ifade etti.

İkinci sıra Milletvekili Adayı Recep Şeker’de yaptığı konuşmada, “Geldiğimiz noktada Karaman’ı bürokrasi olarak daha etkin tanıyan birisi olarak Karaman’ın pozitif ve negatif yönlerini bilen birisiyim. Karaman’ı parlayan bir yıldız yapmak için elimizden geleni yapacağız. 8 Haziran itibariyle Karaman’ın çok güçlü bir oy oranıyla Türkiye genelinde önde gelen iller arasında olacağına inanıyoruz. İnşallah bu yorucu ve meşakkatli yolda zafere ulaşacağız” dedi.

Birinci Sıra Milletvekili Adayı Recep Konuk ise yaptığı konuşmada, “Büyük bir gayreti ve çabayı herhalde sizde sahada hissediyorsunuz. Karaman’ın buna tepki vermesi bizi çok ama çok ziyadesiyle memnun etti. Karaman’da müthiş bir heyecan ve kaynaşmayla birlikte çok büyük bir beklenti var. İnşallah bunların karşılanacağı bir süreci hep birlikte yaşayacağız. Biz sonuçta parlamentoya adayız. Yani bir yasama organının üyeliğine adayız. Hangi görevlerle buluşacağımızı çok doğrusu bilmiyoruz. Ama kaygımızın hep memleket olduğunu yaptığımız işlerde de tecrübemizin sahaya yansıyacağı bir yöne doğru yelken açtık. Bu bölgenin daha doğrusu Anadolu’nun en büyük projesi Başbakanın memleketi olmamızdır. Bunu çok önemsiyorum ve çok değerli buluyorum. Birçok proje bunların alt kıvrımlarıdır. Hepimiz aynı avlunun, bahçenin çocuklarıyız. Şunu söylemek zorundayım. Anadolu cezalı şehir. Başta Konya, Karaman olmak üzere bu bölge cezalı şehirlerdir. Yani biz yeterince desteği maalesef göremedik. Ekonominin bereketinden çok da faydalanamadık. Dikkat ederseniz hızlı bir şekilde tepki verdiler. Paranın, sermayenin rengi oldular. Bize gözleme ayran ekonomisinin dışında çok da kıyıda köşede kalmışlara şans tanınmadı. Onun içindir bizim en büyük şansımızdır Sayın Davutoğlu. Onunla birlikte aynı dili konuşmaya başladık. Onunla birlikte bu bereketten daha da fazla yararlanmaya başladık. Anadolu bir araya geliyor. Anadolu bir kalkınma, yenilenme başlatıyor. Adı geçen bölgede Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman’da artı bir başbakan 23 milletvekili oluyor. Yani 23 milletvekili bu bölgeye çalışmış oluyor. Bölgede bölgesel birliktelikle bir bölge ekonomisi ve kalkınması olacak. Yani Anadolu’nun önü açılacak. Ben Başbakanımıza çok güveniyorum. Başbakanımızın biliyorsunuz saygınlığı tartışılmaz. Karaman’ın proje üretmede hiçbir sıkıntısı yok. Çünkü Karaman’ın alt yapısı oldukça sağlam. Oturduğunuz yerden marka Karaman yaratabilir misiniz. Alt yapının olduğu dayanacağınız çıkış noktası çok kuvvetli. Herkes bu bölgenin hak ettiği değerlere ulaşması için elini taşın altına koyuyor. Seçim çalışmalarımızda Karaman’ın her köşesini taradık. Sorunlarını, artılarını, eksilerini ajandamıza kaydettik. Bir Başbakan kolay çıkmıyor. Bu bölgenin en büyük şansı Davutoğlu’nun hemşerileri olmasıdır. İnşallah 8 Haziran sabahı Başbakan Davutoğlu’nun hemşerileri AK Parti’yi yeniden iktidara taşıyacaktır” diye konuştu.

“MÜFTÜ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI”

AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, öğle ezanının 20 dakika geç okutulmasıyla ilgili olarak il müftüsü hakkında valilik tarafından soruşturma başlatıldığını söyledi. Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun Karaman mitinginde öğle namazının 20 dakika geç okutulmasına ilişki soruya, “Sayın Başbakanımızın Karaman mitingi sırasında ezanın geç okutulması yönünde ne benim, ne bir başka parti yöneticisinin nede Sayın Valimizin herhangi bir talimatı olmamıştır. Bu tamamen Müftü’nün kendi inisiyatifini kullanarak imamlara mesaj atarak ezanın 15 dakika geç okunması talimatı vermesinden kaynaklanmıştır. Tekrar yineliyorum biz asla böyle bir talepte bulunmadık. Karaman’da müftüyle ilgili sıkıntılarımız var. Vali beyle bu konuyu görüştük. Vali bey müftü hakkında soruşturma açtıracağını söyledi.

Maalesef paralel yapı Karaman’da da o gün iş başındaydı. Ezanın geç okunmasını fırsat bilenler bunu kendi durumlarına çevirmek için çabaladılar. Belki bu geç yapılmış bir açıklama. Mitingin hemen ardından böyle bir açıklama yapmam gerekiyordu. Ancak bu olayın dallanıp budaklanmaması için konuşmamayı tercih ettik. Ama biz bu konunun üstünü örtmeyeceğiz. Kim suçluysa üstüne gideceğiz ve gereken cezayı almasını sağlayacağız” dedi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI RECEP KONUK VE RECEP ŞEKER, KARAMAN'DA YEREL VE ULUSAL BASIN TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.