Karaman’da “Bereket Ormanı” İçin Fidanlar Toprakla Buluştu

Karaman’da “Bereket Ormanı” İçin Fidanlar Toprakla Buluştu
Karaman’da Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulan Bereket Ormanı’nda binlerce fidan toprakla buluştu.Karaman Valisi Murat Koca, Aktekke Meydan’ında düzenlenen fidan dağıtım programına katıldı....

Karaman’da Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulan Bereket Ormanı’nda binlerce fidan toprakla buluştu.

Karaman Valisi Murat Koca, Aktekke Meydan’ında düzenlenen fidan dağıtım programına katıldı. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Uygulama Anaokulu öğrencilerinin ağaç ve orman sevgisini anlatan dövizler taşıdığı fidan dağıtımında, Vali Koca minik çevrecilerle yakından ilgilenerek onlarla bir süre sohbet etti.

Karaman Orman İşletme Müdürü İsmail Çelik’in proje hakkında bilgiler vermesinin ardından Vali Koca yaptığı konuşmada, hayata geçirilen bu projenin gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için önemli bir proje olduğunu belirtti. Vali Koca, bugün Yeşildere güzergahında dikilecek 100 bin fidanın, Türkiye’nin en az yağış alan bu coğrafyası için hayat kaynağı olacağını söyledi. Ağaçlandırma çalışmaları ile çölleşmenin ve kuraklığın önüne geçilebileceğinin altını çizen Koca, hayati öneme sahip bu tür projelere ve çalışmalara valilik olarak gereken her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Vali Koca ve protokol üyeleri tarafından vatandaşlara fidan dağıtılmasıyla sona eren program daha sonra Karaman-Ereğli yolu Yeşildere mevkiinde fidan dikimiyle devam etti. Gönül Elçileri Projesi kapsamında Bereket Ormanlarının oluşturulmasına yönelik gerçekleştirilen projenin, Yeşildere mevkiinde düzenlenen fidan dikim programına, daire müdürleri, öğrenciler, sivil toplum örgüt temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde “Gönül Elçileri Projesi” projesi çerçevesinde, 21 Mart Orman Haftası kutlamaları kapsamında hayata geçirilen Bereket Ormanları fidan dikim etkinliğinde, Yeşildere mevkiinde bin adet çam fidan toprakla buluşturuldu. Programın ardından Doğa, Orman ve Ağaç sevgisi konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Koca tarafından ödülleri verildi.

KARAMAN’DA GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ KAPSAMINDA OLUŞTURULAN BEREKET ORMANINDA BİNLERCE FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.