Karaman’da ‘Hayatta Engelli Olarak Var Olabilmek’ Konferansı

Karaman’da ‘Hayatta Engelli Olarak Var Olabilmek’ Konferansı
Karaman'da, Türkiye’nin ilk görme engelli milletvekili Lokman Ayva, ‘Hayatta Engelli Olarak Var Olabilmek’ konulu konferans verdi.

- Karaman'da, Türkiye’nin ilk görme engelli milletvekili Lokman Ayva, ‘Hayatta Engelli Olarak Var Olabilmek’ konulu konferans verdi.

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinde düzenlenen konferansta konuşan Lokman Ayva, hayatımızda yer alan fiziksel sorunların insanları doğrudan etkilediğini söyleyerek, “Engelli bireylerin sorunları kendi engellerinden değil, çevredeki fiziksel engellerden kaynaklanıyor. Dünya belli standartlara uygun insanlara göre tasarlanıyor. Bu standartların dışına çıkıldığında sorun yaşar bir hale geliyorsunuz” dedi.

Lokman Ayva, başkalarının düşüncelerini değiştirmenin dünyadaki en zor şey olduğunu belirterek, “Bazen en yakınınızda bulunan, sizi en çok tanıyan insanların fikirleri dahi size değiştirilemez gibi gelir. Fakat imkansız gibi görünse de bu sabit fikirleri değiştirmek mümkündür” şeklinde konuştu.

"İnsanın başarabileceğine inanması pek çok şeyi yapabilmesi için en önemli etkendir" diyen Lokman Ayva şöyle devam etti: “İnsanlar etraflarındaki engelli insanları sınırladığı sürece o insanların kendilerine de çevrelerine de katkısı olmaz. Fakat bu insanların önüne engel çıkarmak yerine onlara inanmak ve güven duymak onların başarılı olmalarına katkı sağlayacaktır.”

"Görme engelli olmasaydım okuyamazdım" diyen Lokman Ayva, ailelerinde okuma kültürünün olmadığını, kendisinin de bu durumun aksine okuması gerektiğine inandığı için bu yola girdiğini söyledi. Lokman Ayva, “İnandım, kendime güvendim ve başarıp bu duruma geldim. Bu anlamda baktığınızda imkansız gibi görünen bazı durumların insanların hayatlarında olumlu gelişmelere sebep olduğunu göreceksiniz. Yeter ki o imkansızlığı yenerek başarılı olacağınıza inanın. Yanlış yaptığınız durumlarda da geriye dönerek nerede hata yaptığınızı belirleyin ve bunların çözümünü arayın" şeklinde konuştu.

KARAMAN’DA ‘HAYATTA ENGELLİ OLARAK VAR OLABİLMEK’ KONFERANSI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.