“Kardeşim Antep” Temalı Sergi

“Kardeşim Antep” Temalı Sergi
Suriye sanatçılar, Sanko Sanat Galerisi’nde yarım karma resim sergisi açacak.

Sergiye ilişkin yapılan açıklamada, Suriye’de güzel sanatların, insan olma deneyiminin, doğa, yaşam, kültür ve toplum arasındaki ilişkilerin en hayranlık uyandırıcı ifadelerinden birisi olarak tanımlandı.

Tarihin en eski medeniyetlerinden birinin oluşturduğu kültür ve medeniyet birikiminin, bu ifadenin temelini oluşturduğu ve sanatçısına bu derece etkileyici sanat eserleri üretebilmek için gerekli olan sanatsal yetkinliği ve algısal perspektifi verdiğine dikkat çekilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

“Suriye güzel sanatları sadece Arap dünyasının değil, uluslararası sanat camiasının da entelektüel ve kültürel gelişimini doğrudan yansıtır. Suriyeli sanatçılar ve eserlerinin uluslararası sanat etkinliklerinde ve New York, Paris, Roma gibi önemli sanat merkezlerinde giderek artan etkinlikleri, bu bağı doğrular niteliktedir. Günümüzde dünyanın en önemli bazı müzelerinde Fatih Modares, Loay Kaialy, Adham Ismail, Marwan Kassab Bashi, Asad Orabi, Saad Yagan, Nizar Sabour ve Sabhan Adam gibi yetkin sanatçıların eserlerine rastlamak mümkündür.”

Sanko Sanat Galerisi’nde yarın (27 Kasım 2015, Cuma) saat 17.30’da açılacak sergi, 18 Aralık’a kadar gezilebilecek.

2-939.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.