Kardeşlik Gecesi Sare Davutoğlu’nun Himayesinde Gerçekleşti

Kardeşlik Gecesi Sare Davutoğlu’nun Himayesinde Gerçekleşti
Türkiye ile KKTC’nin geleceği olan çocukların ve gençlerin arasında tanışma, kaynaşma, bilgi ve deneyim paylaşımını amaçlayan “Kardeşlik Köprüsü Projesi” kapsamında düzenlenen Kardeşlik Gecesi, Başbak...

Türkiye ile KKTC’nin geleceği olan çocukların ve gençlerin arasında tanışma, kaynaşma, bilgi ve deneyim paylaşımını amaçlayan “Kardeşlik Köprüsü Projesi” kapsamında düzenlenen Kardeşlik Gecesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun himayesinde gerçekleşti.

Keçiören Belediyesi, Muradiye Kültür Vakfı, Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı(ÖZEV) ve KKTC Maraş Birlik ve Dayanışma Derneğinin iş birliğiyle hayata geçirilen projeye Türkiye ve KKTC’den 13-23 yaş arası 200 çocuğun katılımı sağlandı. Proje dahilindeki 5 günlük Ankara gezisi programı için KKTC’den gelen çocuklar Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı makamında ziyaret edip ilçeyi gezdi. Ziyaretin ikinci gününe Başkan Ak’ın kendileri için Estergon Kalesi’nde bulunan Ören Köşk’te verdiği kahvaltı ile başlayan çocuklar, aynı günün akşamı Sare Davutoğlu’nun himayesinde yapılan Kardeşlik Gecesinde buluştu. Rixos Grand Ankara’da düzenlenen geceye Sare Davutoğlu, Başkan Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak’ın yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve eşi Burcu Dirim de katıldı.

KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ UMUT DOLU BİR PROJE

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Sare Davutoğlu, projeye destek veren Keçiören Belediyesinin sosyal hizmetlerini çok yakından takip ettiğini belirterek “Güzel ve faydalı hizmetlerinin devamını diliyorum” dedi. Çocuklar ve gençler ile ilgili her çalışmayı Türkiye için çok değerli bulduğunu ifade eden Davutoğlu, bu konuda emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti. 1999’da KKTC’ye yaptığı ilk ziyarette Kıbrıs’ın Türkiye’yi, Türkiye’nin de Kıbrıs’ı çok az tanıdığını fark ettiğini anlatan Davutoğlu, “O günden bu yana pek çok resmi ve gayri resmi ziyaret için Kıbrıs’ta bulundum. Her ziyaretimde son derece yakın resmi ilişkilerimizin mutlaka toplumsal ve sivil gayretlerle desteklenmesi gerektiğini düşündüm” diye konuştu. Kardeşlik Köprüsü Projesi’ni umut dolu bir proje olarak tanımlayan Davutoğlu, “Gerçekten de Kıbrıs bizim için kardeşliğin en güzel ifadesi. Geçmişten bugüne Kuzey Kıbrıs ile aramızda sarsılmaz bir gönül bağı, bir kardeşlik bağı hep var oldu. Acılarımızı ve sevinçlerimizi birlikte yaşadık. Birbirimizi ayrı gayrı tutmadık. Sosyal ekonomik ve kültürel ilişkilerimiz manevi duygular ve muhabbetle güçlendi. Kıbrıs’tan gelen tüm misafirlerimiz, sizler gözümüzden ve gönlümüzden hiçbir zaman ırak olmadınız. Bu sebepledir ki bu manevi bağın bizlerden yeni kuşaklara aktarımını son derece önemli bir mesele olarak görüyorum. Kardeşliğimiz el ele tutuşan, aynı güzel gayretlerde buluşan ve kenetlenen gençlerimiz sayesinde tazeleniyor ve yenileniyor” mesajını verdi.

ÇÖZÜM SÜRECİ GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇTI

Allah’tan insanlığın esenliği için atılan her adımı başarıya ulaştırmasını niyaz eden Sare Davutoğlu, “İnşallah bu güzel kardeşlik projesi pek çok hayra vesile olacaktır. Bu projenin ve benzerlerinin daha uzun süreli ve kapsayıcı çalışmalarla destekleneceğine yürekten inanıyorum. Bu konuda elimden gelen desteği daima vermeye huzurunuzda söz veriyorum" dedi. Konuşmasında Çözüm Sürecine değinen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Halkımızın büyük oranda desteğini arkasına alan Çözüm Süreci, bölgedeki gençlerimizin önünü açtı. İnşallah bundan sonra da açmaya devam edecek. Ben bu sürecin özellikle toplumun temel dinamiği olan kadınlarımız ve gençlerimizin desteğiyle daha güçlü olarak devam edeceğine bütün kalbimle inanıyorum. Gerek geçmişte, gerek şu an yaşanan acıların yaşanmaması en büyük dileğim. Zira çocuklarımız ve gençlerimizin barış ve huzur ortamında geleceğe donanımlı bir biçimde hazırlanmaları en büyük meselemizdir. Çocuklarımız ve gençlerimiz, umutlarını, hayallerini, masumiyetlerini kaybederse hepimiz kaybederiz.”

KIBRIS GENÇLİĞİ ADINA MİNNETTARIM

KKTC’nin bağımsızlığını Türkiye’nin bağımsızlığı ile eş tuttuklarını dile getiren Aile Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek ise, “KKTC’nin geleceğe güvenle bakmasının teminatı güçlü bir Türkiye’nin garantörlüğüdür” dedi. Muradiye Vakfı Genel Müdürü Ahmet Hüsrev Ulusoy da, uyuşturucu, kaos, terör ve boşanmaların en çok çocukları ve gençleri etkilediğine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye, ruhunu kaybetmiş bu çağda insanlığın vicdan makamını temsil eden bir ülkedir. Bu projeye destek veren Belediye başkanımız Mustafa Ak ve diğer emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Atılan bu Kardeşlik Köprüsü’nün bir başlangıç olduğunu düşünüp bu köprünün daha da güçlenmesini ileriye gitmesini diliyorum”

KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay ise, Türkiye ve KKTC arasında yıllardır hayal ettiği köprünün kurulmasına vesile olan Keçiören Belediye Başkanına, Muradiye Vakfına ve emeği geçen tüm kuruluşlara desteklerinden dolayı teşekkür ederken, “Ayrıca Sare Davutoğlu Hanımefendiye bu programı himayelerine aldıkları için tüm KKTC ve gençliği adına minnettarım. Allah siz gençlerin geleceğini bizimkilerden daha hayırlı etsin inşallah” temennisinde bulundu.

Gecenin sonunda, Muradiye Kültür Vakfı Eğitim Kurumları öğrencileri mini bir konser verdi. Sare Davutoğlu da çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.