Kariyer Günleri, Sektör Temsilcileri Ve Öğrencileri Buluşturdu

Kariyer Günleri, Sektör Temsilcileri Ve Öğrencileri Buluşturdu
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) İşbirliği ile düzenlenen “Kariyer Günleri”, Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren firmalarla KSÜ öğrencilerini bir araya getirdi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) İşbirliği ile düzenlenen “Kariyer Günleri”, Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren firmalarla KSÜ öğrencilerini bir araya getirdi.

İş hayatına hazırlanan öğrenciler ve yeni mezunların sektörü tanımalarını sağlama, gelecekte şirketlerin insan kaynaklarına katılacak mezun adaylarının hedeflerini belirlemelerine katkıda bulunma ve ara sınıflardaki öğrencilere staj imkânları sunmanın hedeflendiği “Kariyer Günleri”, KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programla başladı. “Kariyer Günleri” açılış konuşmasını KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bakan yaptı. Konuşmasında öğrencilere seslenen Bakan, “Kariyer planı oluştururken kariyer yolculuğunuzda çeşitli kavşaklar bulunmaktadır. Bu kavşakların en önemlilerinden bir tanesi üniversite sınavına girdiğiniz yıllardı. Bir diğer önemli yol kavşağınız ise buradan mezun olduktan sonra iş seçiminiz olacak.” şeklinde konuştu.

1-20160503101932.jpg

“Kariyer Günleri, Kahramanmaraş’ımızın çok değerli, çok kıymetli işadamları ve firmalarıyla tanışmanıza vesile olacaktır.” diyen Bakan, 2 gün boyunca devam edecek etkinliğin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Staj ve iş görüşmeleri açısından Kariyer Günleri’nin önemli fırsatlar sunduğunun altını çizen Bakan, etkinliğe katkı sunan firmalara teşekkür ederek, KSÜ’nün bu tür organizasyonlara her zaman açık olduğunu ifade etti.

KMTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Zabun da etkinlik kapsamında kısa bir selamlama konuşması yaptı. Dünyanın iletişim teknolojilerindeki gelişmelerle hızla küçüldüğünü ifade eden Zabun, “Bu gelişmelere ayak uyduranlar yeni fırsatlara ulaşırken, bunu göz ardı edenler kariyer yarışında geride kalmaktadır.” dedi. Gelişim için insan kaynaklarının en iyi şekilde değerlendirilmesinin gerekliliğine vurgu yapan Zabun, KMTSO’nun bu amaçla yürüttüğü çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Kahramanmaraş’ın iş ve kariyer imkânları açısından büyük fırsatlar sunduğunu ifade eden Zabun, “Kahramanmaraş’ta geniş kariyer fırsatlarından faydalanmak için şirketlerle gençlerimizin aracı olmaksızın bir araya geldiği Kariyer Günleri çok daha anlamlı olmaktadır.” diye konuştu.

2-20160503101932.jpg

Açılış konuşmalarının ardından Has Group Yönetim Kurulu Başkanı ve KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Gölcü, öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. İş hayatına atılma sürecini ve ticaret hayatından öğrendiği tecrübeleri öğrencilerle paylaşan Gölcü, saygının iş hayatının her kademesinde göz ardı edilmemesi gereken en önemli unsur olduğunun altını çizdi.

Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programın ardından, KSÜ Avşar Yerleşkesi Aslanlı Park’ta kurulan Kariyer Günleri alanının açılış kurdelesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bakan ve KMTSO yöneticileri birlikte kesti. Çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren 25 firmanın stant açtığı alanda öğrenciler firmalarla doğrudan görüşme imkânı buldu.

3k-002.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.