Kariyerinin En Parlak Döneminde

Kariyerinin En Parlak Döneminde
Türkiye’yi uluslararası turnuvalarda başarıyla temsil eden milli raket Marsel İlhan, kariyerinin altın çağını yaşıyor.Dubai Tenis Şampiyonası’nda gösterdiği başarılı performansla çeyrek finale kadar ç...

Türkiye’yi uluslararası turnuvalarda başarıyla temsil eden milli raket Marsel İlhan, kariyerinin altın çağını yaşıyor.

Dubai Tenis Şampiyonası’nda gösterdiği başarılı performansla çeyrek finale kadar çıkan milli raket, bu sonuçla ATP sıralamasında 27 basamak birden yükselerek 77. sıraya yerleşti ve kariyerinin en iyi derecesine imza attı. Dubai Tenis Şampiyonası’ndaki performansını ve yıl içindeki hedeflerini Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi internet sitesine değerlendiren Marsel İlhan, bu turnuvanın kariyerinde dönüm noktası olduğunu söyledi.

Turnuvada dünyanın 12 numarası olan İspanyol Feliciano Lopez’i yenerek çeyrek finale kaldığını hatırlatan Marsel İlhan, “Yarı finale kalma mücadelesinde dünyanın bir numaralı raketi Novak Djokovic ile eşleştim. Tabii karşılaşma öncesinde biraz heyecanlandım. Bu gayet normaldi. Çünkü kariyerimde ilk kez dünyanın bir numarasına karşı oynadım” dedi.

“DJOKOVİC’E KARŞI OYNADIĞIM KARŞILAŞMA BANA BÜYÜK DENEYİM KATTI”

Sırp raketle oynadığı karşılaşmanın kendisine büyük deneyim kazandırdığını belirten Marsel İlhan, “Maçtan sonra kendime ‘Djokovic ile oynadım. Bu kadar heyecanlanmama rağmen gayet iyi mücadele verdim’ dedim. Karşılaşmayı kaybettim ancak ileride bu tür güçlü rakiplere karşı daha iyi sonuçlar alacağıma gönülden inanıyorum” diye konuştu.

Djokovic gibi önemli raketlerle ilerleyen süreçte daha istikrarlı şekilde karşılaşmak istediğini ifade eden İlhan, şunları söyledi:

“Geçen sene iyi bir ritim yakalayarak güzel sonuçlar elde ettim. Oyunumda önemli aşamalar kaydettiğimi düşünüyorum. Geçen seneki performansımda görülen artışın yansıması bu sene kendini gösterdi. Bu yıl, önemli bir turnuvada patlama yapacağımı düşünüyordum. O turnuva da Dubai Şampiyonası oldu.”

“KENDİME ARTIK DAHA FAZLA GÜVENİYORUM “

“Şu anda en büyük hedefim, dünya sıralamasında ilk 50’de yer almak” diyen milli raket, “İnşallah, Haziran’a kadar ilk 50’ye ulaşıp sürekli orada kalacağım. Kendime artık daha fazla güveniyorum. Dubai’de Lopez’e karşı oynadığım maçtan sonra bunu daha net şekilde hissettim. Oradaki turnuvada iyi bir oyuncu olduğumu herkese gösterdiğimi düşüyorum” şeklinde konuştu.

“RİO 2016’DA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETMENİN HAYALİNİ KURUYORUM”

2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi temsil etmenin hayalini kurduğunu belirten Marsel İlhan, sözlerine şöyle devam etti:

“Rio 2016’ya katılmak için dünya sıralamasında ilk 65’te yer almam gerekiyor. Bu yüzden yıl sonuna kadar oynayacağım her turnuva, kendi adıma final havasında geçecek. Hayalimi gerçeğe çevirmek için turnuvalardan iyi puanlar almam gerekiyor.”

“FEDERER’E KARŞI OYNAMAYI ÇOK İSTERİM”

Marsel İlhan, dünyaca ünlü İsviçreli raket Roger Federer’in TEB BNP Paribas İstanbul Open için Türkiye’ye gelmesini ise “heyecan verici” olarak nitelendirdi. İstanbul’da 27 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek turnuvada ana tabloda mücadele edeceğini kaydeden İlhan, “Umarım ilerleyen turlarda dünyanın iki numarasıyla karşılaşırım. Bu durum gerçekleşirse, kariyerimin en önemli eşik noktalarından birini daha aşmış olacağım” diye konuştu.

“2015 TÜRKİYE’DE TENİSİN YILI OLACAK"

Milli sporcular Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu’nun bu yıl içinde elde ettikleri büyük başarılara da değinen Marsel İlhan, “2015 Türkiye’de tenisin yılı olacak. Hem Büyükakçay hem de Soylu, WTA dünya sıralamasında büyük aşamalar kaydediyor. Uluslararası alanda ülkemizi temsil eden bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.