Karnaval Tadında 23 Nisan

Karnaval Tadında 23 Nisan
Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm okullarda düzenlenen birbirinden neşeli etkinliklerle festival tadında kutlandı.

- Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm okullarda düzenlenen birbirinden neşeli etkinliklerle festival tadında kutlandı.

Kutlama etkinlikleri kapsamında Ahmet Bayazıt İlk Okulu’nda tören düzenlendi. Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan’ın katıldığı tören renkli görüntülere sahne oldu.

Okul idaresi tarafından hazırlanan etkinlikte, çayda çıra oynayan, birbirinden farklı gösteriler sergileyen ve günün anlam ve önemini belirten şiirler okuyan öğrenciler katılımcılardan tam not aldı. Öğrenci velilerinin de heyecanla takip ettiği törende, aileler tarafından hazırlanan ikramlar konuklara sunuldu.

Vali Şükrü Kocatepe, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, her günün bayram tadında geçmesi temennisinde bulundu. Kocatepe, şöyle konuştu:

“Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 94. Yıldönümü. Millet olarak coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu, kurtuluş savaşımızın başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından meclisimizin açılışı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan edilmiş ve dünya çocuklarına armağan edilmiş bir bayram. Bugün biz de Kahramanmaraş olarak okullarımızda çocuklarımızın katıldığı, onların hazırladığı programlarda bayramı kutluyoruz. Şu anda Ahmet Bayazıt İlk Okulu’nda bu bayramı birlikte kutluyoruz. Daha sonra da okullarımızı ziyaret ederek onların kutlama programlarına iştirak edeceğiz. Ben bu vesileyle egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu ilan eden ve bugünü bayram yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyor, bundan sonraki günlerin de çocuklarımız için hep bayram sevinci içerisinde, sağlıklı mutlu ve başarıyla geçmesini diliyorum.”

KARNAVAL TADINDA 23 NİSAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.