Karşıyaka’da Yaz Okullarına Muhteşem Final

Karşıyaka’da Yaz Okullarına Muhteşem Final
İzmir’de, Karşıyaka Belediyesi tarafından çocukları yaz aylarında kültür, sanat ve spor aktiviteleriyle buluşturmak amacıyla düzenlenen yaz okulları, muhteşem bir törenle sona erdi.Karşıyaka Belediyes...

İzmir’de, Karşıyaka Belediyesi tarafından çocukları yaz aylarında kültür, sanat ve spor aktiviteleriyle buluşturmak amacıyla düzenlenen yaz okulları, muhteşem bir törenle sona erdi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından geçtiğimiz Haziran ayında açılan yaz okullarının kapanış töreni, 1912 Zühtü Işıl Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın yanı sıra, aileler ve eğitmenlerin de katıldığı muhteşem buluşma, Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisiyle başladı. Başkan Akpınar’ın sertifikaları tek tek teslim ettiği tören, yaz okullarında eğitim, spor ve eğlence dolu bir tatil geçiren miniklerin büyük coşkusuna sahne oldu. Finaldeki zeybek gösterisinde, katılımcıların tamamı asker şapkası ile sahneye çıkarak, son günlerdeki terör olaylarına tepki gösterdi.

Yaz okulları kapsamında basketbol, voleybol, futbol, kaleci okulu, yüzme, judo, satranç, okçuluk, jimnastik, tenis ve masa tenisi branşlarında düzenlenen spor kurslarına katılan 3 bin 300 çocuk, yaklaşık 2.5 ay boyunca uzman eğitmenlerden ders aldı. Spor kursları arasında en çok ilgiyi gören branş ise yüzme oldu. 1912 Zühtü Işıl Spor Kompleksi’nde bulunan yarı olimpik havuzda gerçekleşen yüzme kurslarında çocuklar hem spor yaptı hem de yaz sıcağında serinleyip eğlenceli vakit geçirdi. Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde ücretsiz olarak düzenlenen İngilizce, drama, resim, ebru ve heykel kurslarından da yaklaşık 2 bin çocuk yararlandı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün tiyatro kursu ise 6 Eylül’e kadar devam edecek.

Törende kurslara katılan binlerce çocukla bir araya gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise şöyle konuştu:

"Haziran ayında başlayan yaz okullarımızda, eğitmenlerimiz büyük bir özveriyle çocuklarımıza yaz tatili boyunca hoşça vakit geçirtti. Basketbol, yüzme, jimnastik, judo gibi pek çok branştaki kurslarımızla çocuklarımızın güzel bir tatil geçirmesini sağladık. Belediye olarak çocuklarımıza böyle bir hizmet sunmuş olmaktan dolayı çok mutluyuz. Çocuklarımıza da bizi tercih ettikleri için teşekkür ediyorum, hepsini tek tek kutluyorum. Siz anneler, babalar ve biz yerel yöneticiler, çocuklarımızın daha güzel bir kentte ve bu ülkede barış içinde, özgürce yaşayabilmeleri için çalışıyoruz. Önümüzdeki sene inşallah branş sayımızı artırarak, daha da kalabalık olarak yaz okullarımızı devam ettireceğiz. Her şey çocuklarımız için."

İZMİR'DE, KARŞIYAKA BELEDİYESİ TARAFINDAN ÇOCUKLARI YAZ AYLARINDA KÜLTÜR, SANAT VE SPOR AKTİVİTELERİYLE BULUŞTURMAK AMACIYLA DÜZENLENEN YAZ OKULLARI, MUHTEŞEM BİR TÖRENLE SONA ERDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.