Karşıyaka'ya "Stratejik Araştırma Merkezi"

Karşıyakaya Stratejik Araştırma Merkezi
Proje ve hizmetlerini Karşıyaka’ya ilişkin istatistiki verilere göre şekillendirmek isteyen Karşıyaka Belediyesi, “Stratejik Araştırma Merkezi” kurdu. Karşıyaka için bir ilk olan merkez, kentin fiziki durumundan, göç tablosuna ve suç haritasına kadar pek

- Proje ve hizmetlerini Karşıyaka’ya ilişkin istatistiki verilere göre şekillendirmek isteyen Karşıyaka Belediyesi, “Stratejik Araştırma Merkezi” kurdu. Karşıyaka için bir ilk olan merkez, kentin fiziki durumundan, göç tablosuna ve suç haritasına kadar pek çok farklı alanda araştırmalar yapacak.

GÖÇ TABLOSU, SUÇ HARİTASI

Karşıyaka Belediyesi’nin hem kent hem de kentte yaşayanlara ilişkin istatistiki veriler toplamak ve analizler yapmak üzere kurduğu “Stratejik Araştırma Merkezi” çalışmalarına başladı. Özel eğitimli 5 uzmanın görev yaptığı merkez; ilçede yaşayan engelli vatandaşların sayısı, eğitim seviyeleri, göç tablosu, tarım sektörünün durumu ya da suç haritası gibi çok farklı konuda çalışmalar yürütecek. Sosyal, kültürel ve nüfus araştırmaları, öncelikli çalışma alanları olacak.

HİZMETLER YERİNİ BULACAK

Anket ve araştırmalar yaparak istatistiki veriler toplayacak olan ekip, sonuçlara ilişkin raporlar hazırlayacak ve arşivleyecek. Bu çalışmalar; kentte eksik kalan hizmetler ve yatırım yapılması gereken alanlar gibi konuları net verilerle ortaya koyacak. Projelerine de bu raporlar ışığında şekil verecek olan Karşıyaka Belediyesi, hizmetlerin en isabetli şekilde yerini bulmasını sağlayacak.

KAYNAKLAR DOĞRU KULLANILACAK

Karşıyaka’nın profilinin en doğru şekilde ortaya koyulmasının pek çok yönden kente yarar sağlayacağını vurgulayan Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Merkezimiz, hizmet etme noktasında bizlere yol gösterecek çalışmalar yapacak. Bu sayede mevcut durumumuzu çok daha net görecek, öncelikli projeleri daha net belirleyebileceğiz. Merkezimiz sayesinde hem kamu kaynaklarını verimli şekilde kullanacağız, hem de istenilen, ihtiyaç duyulan yatırımları gerçekleştireceğiz” dedi.

KARŞIYAKA'YA

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.