KARS’TA 15 BYLOCKÇU GÖZALTINA ALINDI

KARS’TA 15 BYLOCKÇU GÖZALTINA ALINDI
Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Adreslerinde bulunmayan 2 kişi ise aranıyor.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantılı oldukları ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddia edilen 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Bu çerçevede, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince, Kars merkez, Kağızman ve Susuz'da önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan 15 kişi gözaltına alınırken, 2 kişi ise aranıyor.

Kars merkez, Kağızman ve Susuz ilçelerinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 15 kişi önce sağlık kontrolü için Harakani Devlet Hastanesine, ardından da İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

(Işık Çapanoğlu/İHA)

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.