Kars’ta Kurumlar Arası Futbol Turnuvası

Kars’ta Kurumlar Arası Futbol Turnuvası
Kars’ta düzenlenen ‘Kurumalar arası Futbol Turnuvası’nı katılan kurumlar kıran kıran mücadele ediyor. Bir üst tura çıkmak isteyen kurumların karşılaşmaları çekişmeli geçiyor.

- Kars’ta düzenlenen ‘Kurumalar arası Futbol Turnuvası’nı katılan kurumlar kıran kıran mücadele ediyor. Bir üst tura çıkmak isteyen kurumların karşılaşmaları çekişmeli geçiyor.

Her gün 4 karşılaşmanın oynandığı Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Stadı ile Üniversite standında oynan karşılaşmalara vatandaşlarda ve kurum personelleri de yoğun ilgi gösteriyor.

Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Kars İl Başkanlığı ve Gençlik Hizmetleri ile Spor Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği, 24 kurum takımın katıldığı turnuvada oynan karşılaşmalar, türbinleri dolduranları mest ediyor. Birbirinden zorlu geçen maçlarda bir üst tura çıkmak isteyen takımlar varını yoğunu ortaya koyuyor.

Kars’ta bu yıl 2’ncisi düzenlenen kurumlar arası futbol turnuvasının beklenin üzerinde ilgi gördüğünü belirten ASKF Başkanı Burhan Taş, turnuvaya önümüzdeki yıllarda katılımın daha fazla olacağını söyledi.

ASKF Başkanı Taş, “Karslılar futbola susamış. Görüyorsunuz turnuva her kesimin ilgisini çekti. 7’den 70’e herkes buraya gelmiş maçları izliyor. Bu son derece memnun edicidir. Herkesi spora yönlendirmek istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda sadece kurumlara bağlı kalmayacağız. Mahalleler arası, okullar arası ve kurumlar arası futbol turnuvaları düzenleyerek özellikle mahalleler arası futbol turnuvalarında gençlerimize, çocuklarımıza sporu sevdirerek sahalara çekmek istiyoruz. Öğrenci ve gençlerimize sporu cazip hale getirerek sevdirmek istiyoruz. Ben inanıyorum Kars sporda eski güzel günlerine dönecektir” dedi.

“KARS’TA FUTBOL MAHALLEDE BAŞLARDI”

“Eskiden her mahallenin en az 2 futbol takımı olduğunu ifade eden ASKF Başkanı Burhan Taş, “Yıllar önce her mahallenin bir veya iki takımı vardı. Çok zor şartlarda çok kıt imkanlarla yazın ve kışın eksi 30 derece de futbol maçları yapılırdı. Önce büyükler oynardı. Ardından gençler ve son olarakta çocukların futbol maçları yapardı. Her mahalleden en az 7-8 kişi amatör takımlarda oynardı. Amatör maçlarda stad dolar taşardı. Herkes kendi arkadaşını izlemeye gelirdi. Amatör de oynayan gençlerin arasından yeteneklileri seçilerek Karsspor’a kazandırılırdı. Kars’ta dışarıya futbolcu transferleri yapılırdı. Ama spora yatırım yapılmayınca, spor her kesime cazip hale getirilmeyince tek tek amatör kulüpler kapılarına kilit vurdu. Bu da Kars’ta alt yapı olayını bitirdi. Biz yeniden o günleri geri getirmek istiyoruz. Bunun için ASKF olarak turnuvalar düzenleyeceğiz ve inanıyorum Kars’ta sporu herkesime sevdireceğiz” diye konuştu.

Öte yandan bugün KAÜ Prof. Dr. Abamüslüm Güven Stadı’nda saat 18.00’de Emniyet, Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti karşılaşması oynanacak. Gruptan çıkmak için her iki takımında galip gelmek için sahaya çıkacağı karşılaşmanın bol gollü geçmesi bekleniyor.

KARS’TA KURUMLAR ARASI FUTBOL TURNUVASI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.