Kartallı Kazım, Mezarı Başında Anıldı

Kartallı Kazım, Mezarı Başında Anıldı
Yahya Kaptan’a bağlı olarak Kurtuluş Savaşı yıllarında Kuvayi Milliye örgütlenmesinde yer alan “Kartallı Kazım” lakaplı İbrahim Göleber, vefatının 54. yılında kabri başında anıldı.

- Yahya Kaptan’a bağlı olarak Kurtuluş Savaşı yıllarında Kuvayi Milliye örgütlenmesinde yer alan “Kartallı Kazım” lakaplı İbrahim Göleber, vefatının 54. yılında kabri başında anıldı.

Kuvayi Milliye örgütlenmesinde, Yahya Kaptan'a bağlı olarak görev yapan ve Şair Nazım Hikmeti'in "Kuvayi Milliyeci Kartallı Kazım" olarak adlandırdığı İbrahim Göleber, vefatının 54’üncü yılında mezarı başında dualarla anıldı. Yayalar Mezarlığı’nda düzenlenen anma törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, belediye birim müdürleri ve çok sayıda Kartal'lı vatandaş katıldı.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartallı Kazım olarak bilinen İbrahim Göleber’e minnet duyduklarını ifade ederek, “Vatanın kurtulması, bütünlüğü ve düşman işgalinden kurtulması için yaptıkları hizmetlerden dolayı Kartallı Kazım'a daha büyük bir takdirimiz, daha büyük bir minnetimiz var” diye konuştu.

Başkan Öz, “Biz geçmişimize sahip çıkmazsak, nerden geldiğimizi bilmezsek, hangi koşullarda bu ülkenin kurtarıldığını bilmezsek geleceğe de sahip çıkamayız” dedi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Karaman’da madende yaşanan kazada mahsur kalan işçilerle ilgili olarak, maden işçilerinin çalışma şartlarının zor olduğunu belirtti.

Başkan Öz, “Bir yazarımızın dediği gibi 'Eğer onlar ölerek ısınacaksak, ısınamayalım' daha iyi. Biz birilerinin yaşamı üzerine, kendi standardımızı yükseltmeyen bir yaşam istiyoruz” dedi.

KARTALLI KAZIM, MEZARI BAŞINDA ANILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.