Kartepe Belediyesi’nde Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Kuruldu

Kartepe Belediyesi’nde Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Kuruldu
Kartepe Belediyesi’nde Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü kuruldu. Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in talimatıyla faaliyete geçen birim, ilçe sınırları içindeki ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşacak.

- Kartepe Belediyesi’nde Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü kuruldu. Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in talimatıyla faaliyete geçen birim, ilçe sınırları içindeki ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşacak.

Kartepe Belediye Meclisi’nde alınan kararla Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü kuruldu. Mehmet Ay birim müdürlüğüne atandı. Faaliyet alanı oldukça geniş olan birim, Kartepe ilçesinde yardıma muhtaç tüm kesimlere ayni ve nakdi her türlü yardım işlerinin planlama, programlama ve organizasyon işlerini yürütecek. Müdürlük, kişi ve ailelerin kendi bünye ve çevre şartlarından doğan veya kontrolleri dışında oluşan maddi, manevi ve sosyal yoksunluklarının giderilmesine ve ihtiyaçlarının karşılanmasına, sosyal sorunlarının önlenmesi ve çözümlenmesine yardımcı olunmasını ve hayat standartlarının iyileştirilmesi ve yükseltilmesini amaçlayan sistemli ve programlı hizmetlerin yürütülmesini sağlayacak. Müdürlüğün görevleri arasında Engelliler Kültür ve Eğitim Merkezi ile engellilerin hayata katılmaları konusunda eğitici ve rehabilite edici faaliyetlerde bulunmak, 5378 sayılı Engelliler Kanunu hükümlerine göre engellilerin hem fiziki alandaki erişebilirliği hem de bilgiye erişebilirliği konularında tedbirler almak, engellilere ihtiyaç düzeyine göre tekerlekli sandalye, akülü araç ve diğer imkanlar sağlamak, Kadın Konuk Evleri açmak ve işletmek, Kadın Sağlığı Merkezi, Aile Danışma Merkezi, Yaşlılar Koordinasyon Birimi, Çocuk ve Gençlik Hizmetleri Birimi, Yetim-Öksüz Hizmetleri Kreş Hizmetleri, Sosyal Yardım Marketi gibi hizmetlerin hayata geçirilmesini gibi sorumluluklar yer alıyor.

Kartepe Belediye Başkan Vekili Zafer Arat, ‘Kartepe’de aç ve açıkta, yoksul kimse kalmayacak’ hedefiyle faaliyet gösterecek Belediye Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’nün çok önemli sosyal projelere imza atacağına dikkat çekti. Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü mezunu olan, çeşitli özel okullarda öğretmenlik yapan ve 2013 yılından beri Kartepe Belediyesi’nde memur olarak çalışan Mehmet Ay, Sosyal Yardım İşleri Müdürü olarak atandı. Birim müdürü olarak göreve başlayan Mehmet Ay, “Başkanımız Hüseyin Üzülmez, sosyal belediyeciliği önemsiyor. Başkanımız, belediyenin şefkat elinin belediye sınırları içindeki tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını öncelikleri arasına aldı. Biz de bu doğrultuda çalışacağız. Toplumsal fayda üreten önemli projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.