Kartepe’de Gıda Denetimleri Sürüyor

Kartepe’de Gıda Denetimleri Sürüyor
Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçede gıda işi ile uğraşan işletmelere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

- Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçede gıda işi ile uğraşan işletmelere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçede gıda üretimi ve satışının yapıldığı işletmelerde işletmelerin genel temizliği, hijyen kurallarına uygunluğunu, gıdaların üretim ve son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin muhafazası, depolanması, ürün etiketlerinin kontrolü, işyeri açma ruhsatı ve çalışma ruhsatı, gibi birçok konuda denetim ve kontroller de bulunmaya devam ediyor. Market denetiminde zabıta ekipleri bozuk ve son kullanma tarihi geçmiş gıda maddelerine ise el koyarak imhasını yaptırıyor. Gıda maddelerinin tüketicilere ulaşmasında satış yapan esnafın uyması gereken kurallar olduğunu hatırlatan Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, bu kapsamda marketlerde satışa sunulan ürünlerin son kullanma tarihlerini de zabıta ekipleri aracılığıyla denetlediklerini kaydetti. Müdür Çelik, son kullanma tarihi geçmiş ürün tespit ettiklerinde iş yeri hakkında tutanak tanzim edildiğini, son kullanma tarihi geçmiş ürünü ise alınan firmaya iade edilmesi veya imha edilecekse İzaydaş’a teslim edildiğini kaydetti.

Kartepe’de faaliyet gösteren market, bakkal, süpermarket, et ve et ürünü satan işyerlerine yönelik denetim ve kontrollerinin belirlenen sıklıkla sürdüğünü belirten Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, “Vatandaşlarımızın sağlığını tehdit edecek üretim ve gıda satışı yapılmaması hedefiyle denetimlerimiz yasaların bize verdiği sorumluluklar çerçevesinde yapılmaktadır. Bu konuda esnafımızın gösterdiği anlayış için teşekkür ederiz. Vatandaşlarımızda alış verişleri sırasında aldıkları ürünün imalat ve son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol etmelidir. Çünkü en iyi denetimi alış verişe çıkan vatandaşlarımız yapmaktadır. Halkımızın sağlığını tehdit eden işyerlerine kesinlikle taviz verilmektedir” dedi.

KARTEPE’DE GIDA DENETİMLERİ SÜRÜYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.