Kaski Afşin’e 25 Milyon Tl Yatırım Yapacak

Kaski Afşin’e 25 Milyon Tl Yatırım Yapacak
Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Afşin’in içme suyu şebekesinin yenilenmesi dahil olmak üzere 25 milyon TL yatırım yapacak.

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Afşin’in içme suyu şebekesinin yenilenmesi dahil olmak üzere 25 milyon TL yatırım yapacak.

Afşin’de özellikle Alparslan Mahallesi'nde yaşanan su problemi için Afşin’e gelen KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altınok, ilçenin içme suyu problemini çözmek için büyük yatırım yaptıklarını kaydetti. Aralık ayının ihale ayı olacağını belirten Altınok, 2015 ve 2016 yıllarında içme suyu ve şebeke probleminin giderilmesi noktasında büyük yatırımlar yapılacağını söyledi. Altınok, “Afşin Alparslan mahallesinde geçici süreyle su sonunu yaşandı. Bunun sebebi de EÜAŞ sitelerde bulunan bir kuyudan mahalleye su veriyorduk. Ancak su seviyesinin düşmesi nedeniyle kuyudaki pompamız yukarında kaldı ve mahalleye suyu geçici süreyle veremedik. Bununla ilgili olarak KASKİ ekiplerimizi buraya seferber ettik. Mevcut kuyulardaki pompalarımızı 10 metre daha aşağı indirdik. Su seviyesi düşse dahi bizim pompalarımız çalışıyor olacak. Mahallenin bir bölümünde çamur atma durumu vardı, onu da pompayı değiştirerek çözmüş olduk. İnşallah Afşin kış ayında susuz kalmayacak” dedi.

  Afşin’de içme suyu ve şebeke probleminin hat safhada olduğunu belirten KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altınok, 2014 yılını sorunsuz atlatmaya çalıştıklarını söyledi. Altınok, “Aralık ayını Afşin’e yatırım yapmak için ihale ayı ilan ediyorum. Aralık ayında Afşin için maliyeti 25 Milyon TL yi bulacak dört tane ihalemiz olacak. Bunlardan biri şebeke yapım ihalesi, diğeri Çöllolar mevkiindeki sondaj kuyusunun getirilmesi ihalesi ve diğer iki ihalemiz de boru ihalesidir. En geç 2015 mayıs ayında Çöllolar mevkiindeki suyu Afşin’e vermiş olacağız. Asıl beklediğimiz DSİ’nin yaptığı Kadere içme suyu projesidir. Onunla ilgili edindiğimiz bilgiye göre çalışmalar ağır aksak devam ediyor. Firmanın ekonomik problemler yaşadığını öğrendik. Biz o çalışmaların biran önce tamamlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.