Kastamonu Belediyesi, 5 Bin Kişiye İftar Verdi

Kastamonu Belediyesi, 5 Bin Kişiye İftar Verdi
Kastamonu Belediyesi tarafından düzenlenen Şehr-i Ramazan etkinlikleri kapsamında Kuzeykent Mahallesi’nde 5 bin kişiye iftar verildi.Kastamonu Belediyesi, son günlerde etkili olan sağanak yağış nedeni...

Kastamonu Belediyesi tarafından düzenlenen Şehr-i Ramazan etkinlikleri kapsamında Kuzeykent Mahallesi’nde 5 bin kişiye iftar verildi.

Kastamonu Belediyesi, son günlerde etkili olan sağanak yağış nedeniyle bir süredir ertelenen Şehr-i Ramazan etkinliklerinin 3’üncüsünü Kuzeykent Mahallesinde düzenlediği mahalle iftarıyla sürdürdü.

Mahalleye kurulan iftar sofrasında ilk olarak oruçlar açıldı. İlahi eşliğinde yenilen yemeğin ardından Yeditepe Görsel Sanatlar ve Tiyatro ekibince hazırlanan şovlar, Hacivat-Karagöz, hokkabaz, mentalist şov, semazen gösterisi, illüzyon ve farklı ödüllü yarışmalar sahnelendi.

Ayrıca Şehr-i Ramazan etkinliklerinde Belediye Başkanı Tahsin Babaş, çocuklara ve ailelerine ücretsiz pamuk şeker, macun, balon, patlamış mısır, ramazan şerbeti ve soğuk limonata ikram etti.

Kuzeykent Kapalı Pazaryerinde verilen iftarda konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ramazan ayının birlik ve beraberlik içinde geçmesini temennisinde bulunarak, vatandaşlarla beraber olmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

“Millet olarak komşuluk, arkadaşlık, birlik ve beraberlik içinde yaşayan güzide topluluklardan birisiyiz” diyen Tahsin Babaş, “Birliğimiz, beraberliğimiz bozulmasın inşallah. Maneviyat yüklü günlerde birlik olalım. Yine hep birlikte beraber sağlıklı, sıhhatli Ramazan-ı Şeriflere ulaşalım” dedi.

Belediye olarak sadece su, yol ve kanalizasyon yapmadıklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Babaş, belediyeciliğinin sosyal anlamda da işler yaptığını kaydetti. Kastamonu Belediyesi’nin sosyal projeleri hakkında bilgiler de veren Tahsin Babaş, “Sosyal projelerimizle de sizlerle beraber oluyoruz. Bir yıldır, özellikle Ramazan aylarında sokak, mahalle, çadır iftarlarımız devamlı oluyor. Şehrimizin dört bir yanında çadırda iftarlarımız var. Yaklaşık 2 bin kişi her gün düzenli, bizimle beraber iftar açıyor. Ben hiçbir davete gitmiyorum. Sadece vatandaşlarımızla beraber ya mahallelerdeyim ya da çadırlardayım. Bundan da büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Bu yıl ciddi mana da sosyal projeler ile karşınıza çıkacağız. Belediyenin görevi kim olursa olsun, onun ihtiyacını görmektir. Bunun için elimizden geldiği kadar halkımıza hizmet ediyoruz” diye konuştu.

Kuzeykent Mahallesi’nin hızla geliştiğini söyleyen Tahsin Babaş, şöyle konuştu: “Kuzeykent cazibe merkezi haline gelmektedir. Türkiye’de nadir olan Harikalar Diyarı projesi şu an da bitmek üzere. Trafik eğitim parkuru bitti. Kuzeykent’teki okullar sırayla çocuklarımıza eğitimi vermek üzer görevlendirdik. Kuzeykent’te üniversitemize katkılarda bulunuyoruz. Kuzeykent ne yaparsak yapalım hak ediyor. Çünkü yeni bir yerleşim birimidir. Özellikle bana arkadaşlarım Kuzeykent’ten geliyorlar, riskli ve yıpranmış binalar yenilenmesi için müracaat ediyorlar. Bizde elimizden geldiği kadar ekonomik ömrünü yitirmiş binalara her türlü desteği veriyorum”

Belediye Başkanı Babaş, yoğun katılımlarından dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, çocuklara macun ikram etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.