Katar Emiri Şeyh Al Sani Ankara'da

Katar Emiri Şeyh Al Sani Ankarada
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, resmi törenle karşılandı.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani’yi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşıladı. Erdoğan ve Al Sani’nin platformda yerlerini almasının ardından 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşları çalındı. İki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından Al Sani, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı 'Merhaba asker' diyerek selamladı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Al Sani, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın merdivenlerinde gazetecilere poz verdi. Törenin ardından Al Sani ve Erdoğan baş başa görüşmeye geçti. Heyetlerarası çalışma yemeğinin ardından anlaşmaların imza törenine geçilecek.

Heyette Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Ahmet Demirok yer alıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.