Kayak Federasyonu Başkanı Yarar’dan Başkan Asya’ya Ziyaret

Kayak Federasyonu Başkanı Yarar’dan Başkan Asya’ya Ziyaret
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Mehmet Erol Yarar, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Muş’ta Belediye Başkanı Feyat Asya’yı makamında ziyaret etti.

- Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Mehmet Erol Yarar, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Muş’ta Belediye Başkanı Feyat Asya’yı makamında ziyaret etti.

Federasyon Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Muş’a gelen Yarar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz ile birlikte Belediye Başkanı Feyat Asya’yı makamında ziyaret etti. Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Yarar, “Federasyon seçimleri öncesi Muş'ta kulüp başkanlarımızla toplantı yaptık. İl Müdürümüz ile toplantı yapıp çeşitli ziyaretlerde bulunup seçimden sonra geleceğimizi ifade etmiştik. İadei ziyaret ve için Muş’a teşekkür etmek için geldik” dedi.

Tespit etmiş oldukları Muş’un önemli potansiyelleri olduğunu belirten Yarar, “Bunlardan birincisi Muş Kuzey disiplinin de önemli bir ekol. Bu ekolün gelişmesi için fiziki yanların yeterli hale getirilmesi gerekiyor. Şuan da kulüplerimizin antrenman yapabilmesi için düzgün bir pistleri yok. Şimdi Kuzey disiplininde yaz kış antrenman yapılacak mekanlar istiyorlar. Onun için bazı yerlere baktık. Sağolsun rektörümüzün tensipleri ile inşallah üniversitenin içinde 12 ay boyunca kullanabileceğimiz kuzey pistini üniversite iş birliği ile yapacağız. Arkadaşlarımız bunlarla ilgili gerekli çalışmaları yapılacak. Kuzey disiplinini bazı atlama rampalarıyla destekleyeceğiz. Böylece kombine dediğimiz sporda disiplini uluslararası arenada bir disiplini de Muş’ta geliştirmek ve buna lazerli atış alanı ekleyerek Muş’ta yapılır hale gelmesini temin etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yarar, “Muş’un karlı ve güzel dağları var. Burada da turizme yönelik Muş’un gelirini, milli gelirden payını artırmak için turizm yatırımlarını çekmeyi planlıyoruz. Dağlarda ön fizibilite çalışmasını inşallah vilayetimiz belediyemiz, Gençlik Spor müdürlüğümüz ve il temsilcisi arkadaşlarımızla beraber oluşturmak arzusundayız. İnşallah bu dağlarımızın potansiyelini çıkardıktan sonra Muş turizm kalkınması kayakla mastır planının hazırlanmasını arzu ediyoruz. Bu plan gerçekleştikten sonra Muş’umuzun arzu ettiği sanayileşmeyi yıllarca çekememesine rağmen biz turizmle nasıl bir Alanya kalkınmış ise inşallah bir Alanya modeli gibi kış turizm ile iyi bir milli gelir artışını temin edeceğimize inanıyoruz. Tabi burada önemli olan hem belediyemiz hem vilayetimiz ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün ve temsilciliğimizin, iş adamlarımızın desteği ile koordine bir çalışma yürütmesidir. İnşallah bunlar yapılırsa muş’ta çok büyük bir değişiklik olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Asya ise yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, federasyon başkanı ve heyetini ağırlamaktan onur duyduğunu kaydetti.

Başkan Feyat Asya, Başkan Yarar’a Muş balı hediye etti.

KAYAK FEDERASYONU BAŞKANI YARAR’DAN BAŞKAN ASYA’YA ZİYARET

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.