Kayalıklarda Mahsur Kalan Aile Kurtarıldı

Kayalıklarda Mahsur Kalan Aile Kurtarıldı
Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Köseağzı mevkiinde piknik yapmak için çıktıkları kayalıklarda dalgaların bir anda yükselmesi üzerine mahsur kalan aile, Zodyak botlarla kurtarıldı.Olay, dün akşam saat 18.00...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Köseağzı mevkiinde piknik yapmak için çıktıkları kayalıklarda dalgaların bir anda yükselmesi üzerine mahsur kalan aile, Zodyak botlarla kurtarıldı.

Olay, dün akşam saat 18.00 sıralarında Köseağzı Plajı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre bir arkadaşlarının daveti üzerine Ereğli ilçesine gelen Ümit eşi Demet ve 4 yaşındaki kızları Buğlem Su Çavuş, Elvan Nur Tunel, yaklaşık 10 kişilik arkadaş gurubu bot ile kayalıklara geçerek burada yaklaşık 3-4 saat piknik yapıp eğlendi. Dalgaların yükselmeye başlaması ile gruptakilerden 6’sı bota binerek kıyıya çıktı. Ancak dalgaların aşırı yükselmesi sonucu bot denize açılamayınca kişi kayalıklarda mahsur kaldı. Dalgaların yüksek olması ve geceleyin görüş imkanı bulunmaması nedeniyle ekipler kurtarma çalışmasını sabah başlatma kararı aldı. Sabah saatlerinde Zodyak botla mahsur kalan aileyi kurtarmaya gelen Kdz. Ereğli Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü Arama Kurtarma ekipleri dev dalgalar nedeniyle kıyıya bir türlü yanaşamadı. İtfaiye ekipleri yaklaşık 4 saat süren beklemenin ardından botu kıyıya yanaştırarak önce Elvan Nur Tunel ile 4 yaşındaki Buğlem Su Çavuş’u kurtardı, ardından da Ümit ile Demet Çavuş’u bota alarak kurtardı. Yaklaşık 17 saat kayalıklarda mahsur kalıp kurtarılmayı bekleyen 4 kişi botla Yelken Kulübünün bulunduğu alana çıkartıldı. Burada kendilerini gece boyunca endişeli gözlerle bekleyen 4 kişi birbirlerine sarılarak göz yaşı döktü. Aile yakınları 4 yaşındaki Buğlem Su Çavuş’a sarılıp öperek kendisini teselli etmeye çalıştı. Sağlık kontrolünden geçirilen aile durumlarının iyi olması sonucu evlerine gönderildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.