Kaybolan Kadın 20 Saat Sonra Bitkin Halde Bulundu

Kaybolan Kadın 20 Saat Sonra Bitkin Halde Bulundu
Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Sakarkaya köyünde yaşayan Zeynep Gündoğdu (43) isimli kadın, evinden lokma dağıtmak üzere ayrıldı. Kendisinden haber alamayan ailesi AKUT’a haber vererek yardım istedi.

- Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Sakarkaya köyünde yaşayan Zeynep Gündoğdu (43) isimli kadın, evinden lokma dağıtmak üzere ayrıldı. Kendisinden haber alamayan ailesi AKUT’a haber vererek yardım istedi.

Salı günü sabah 10.30’da ihbarın alınmasıyla AKUT Manisa ekibi 6 gönüllüsü ile Sakarkaya köyüne intikal etti. 12.30’da köye ulaşan AKUT Manisa ekibine AKUT İzmir ekibi de dahil oldu. Jandarma, AFAD ve TRAC’ın da desteğiyle 5 saat süren aramayla kadına ulaşıldı. Yapılan ilk kontrolün ardından sağlık ekipleri ve ailesine teslim edilen Zeynep Gündoğdu’nun sağlık durumunun iyi olduğu söylendi.

AKUT Manisa ekibi lideri Hakan Özcan yaptığı açıklamada, şöyle konuştu: “İhbar sabah 10.30’da merkezimize ulaştı. Operasyon ekibimizle yola çıktık. Köye ulaştığımızda, 3 çocuk annesi Zeynep Gündoğdu'nun 15 saat önce kaybolduğunu, zeka geriliği (mental retardasyon) rahatsızlığı olduğunu ve son 3 gündür ilaçlarını almadığını öğrendik. Kazazede daha önce benzer şekilde evinden uzaklaşmış. Lokma dağıtmak üzere evden ayrılıp bir daha evine dönmeyen kazazedenin aslında gidebileceği çok geniş bir alan vardı. AKUT İzmir ekibinin operasyona dahil olmasıyla geniş bir alanı arama imkanımız oldu. Ayrıca, TRAC ve AFAD ekipleri de operasyonda birlikte çalıştığımız ekipler. Onlara da teşekkür ediyoruz. Kazazedeyi bulduk. Bilinci açıktı 1 gün yemek yemediği ve sıvı tüketmediği için halsiz düşmüştü. Kendisini sağlık ekipleri ve ailesine teslim etmenin verdiği huzurla köyden ayrılıyoruz.”

KAYBOLAN KADIN 20 SAAT SONRA BİTKİN HALDE BULUNDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.