’Kayıp Balık Nemo’ Bulundu

’Kayıp Balık Nemo’ Bulundu
Büyük küçük herkesin sevgisini kazanan "Kayıp Balık Nemo" isimli animasyon filminin kahramanı Palyaço Balığı EMİTT’ te ortaya çıktı. Ziyaretçiler "Kayıp Balık Nemo’ ya yoğun ilgi gösterdi, görenler şa...

Büyük küçük herkesin sevgisini kazanan "Kayıp Balık Nemo" isimli animasyon filminin kahramanı Palyaço Balığı EMİTT’ te ortaya çıktı. Ziyaretçiler "Kayıp Balık Nemo’ ya yoğun ilgi gösterdi, görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Bu yıl 19’uncusu düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm, Seyahat Fuarı EMİTT, birbirinden farklı konuklara, kültürlere ev sahipliği yaptı. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen EMİTT Fuarı yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçiye kapılarını açtı. Fuara çok sayıda konuk katıldı, ancak fuarın en dikkat çeken standı büyük küçük herkesin sevgisini kazanmış olan animasyon filmi "Kayıp Balık Nemo” nun kahramanı palyaço balığının yer aldığı İran standı oldu. Stantta balığı görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Endemik bir tür olan, "Kayıp Balık Nemo" olarak herkesçe bilinen Palyaço balığı, endemik bir tür olmasının yanında Kish Adası’nın da en önemli maskotu olma özelliği taşıyor. Tuzlu su balığı olan Palyaço balığı isminden çok "Kayıp Balık Nemo" olarak anılıyor.

“SADECE KİSH ADASI’NDA BULUNUYOR”

Fuardaki ilgiden memnun olduğunu belirten Kish Adası Turizm Başkanı Moheb Khodie, Kayıp Balık Nemo (Palyaço Balığı) hakkında bilgiler verdi. Başkan Khodie, “Bu balık yalnız Kish Adası’nda bulunuyor. Şakayık Palyaço Balığı için özeldir. Birbirinden ayrı düşünülemez. Başka balıkların Palyaço balığına yaklaşmasına engel oluyor. Şakayık, başka balıklar Palyaço Balığı’ nın yanına geldiğinde zehir saçıyor. Palyaço Balığı sakin biz denizde yaşıyor. Fuara oranın denizinin sakin olduğunu anlatmak için getirdik” ifadelerini kullandı.

Khodie konuşmasının sonunda herkesi Kish Adasına davet ettiğini söyledi.

Fuardaki standı ziyaret eden bir vatandaş kayıp Balık Nemo’ yu yakından görmenin heyecan verici olduğunu söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.