Kayıp kız bekçi kulübesinde bulundu

Kayıp kız bekçi kulübesinde bulundu
Mersin'de 17 Nisan Pazar sabahı, çöp dökmek için evden ayrılan 16 yaşındaki ortaokul öğrencisi B.Y.K., polisin sıkı çalışması sonucunda, yine Mersin'de...

Mersin'de 17 Nisan Pazar sabahı, çöp dökmek için evden ayrılan 16 yaşındaki ortaokul öğrencisi B.Y.K., polisin sıkı çalışması sonucunda, yine Mersin'de bir inşaatın bekçi kulübesinde bulundu.

Mersin'de yarıyıl tatili sonrası devamsızlık nedeniyle okuldan atılan İleri Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi B.Y.K., 17 Nisan Pazar sabahı, merkez Akdeniz ilçesi İhsaniye Mahallesi'ndeki evinden çöp dökmek için ayrıldı. Ancak genç kız bir daha eve dönmedi. Kızlarının dönmemesi üzerine çevrede araştırma yapan anne Zübeyde K. ile ayrı yaşadığı baba Hasan K., bir sonuç alamayınca polise başvurdu.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü görevlileri, kayıp kızı bulmak için harekete geçti. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kayıp kızın annesinin ifadesinin alınmasının ardından çocuk polisi bünyesinde oluşturulan aile görüşme ekibi tarafından yürütülen çalışmalarda, kayıp kız çocuğunun yaklaşık 3 aydır H.K. isimli yaşı küçük bir erkek çocuk ile arkadaşlık ilişkisinin olduğu tespit edildi. Kayıp kızın, bu şahıs ile kaçmış olabileceğini değerlendiren ekip, H.K.'nin ailesinin yaşadığı Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ve Nizip İlçe Emniyet Müdürlükleri ile irtibata geçti.

Çalışmalar sırasında, H.K. isimli suça sürüklenen şahsın Gaziantep ilindeki bir huzurevinde kalan babasını telefonla arayarak A.D. adlı bir şahsın adına 50 TL para havale etmesini istediği bilgisini alan çocuk polisi görevlileri, A.D. adlı şahsı 29 Nisan günü takibe aldı. Söz konusu şahsın aynı gün saat 23.30 sıralarında merkez Mezitli ilçesi Viranşehir Mahallesi'nde bulunan bir inşaata ait boş bekçi kulübesine girdiği tespit edildi. Kayıp kız çocuğu B.Y.K.'yi kulübede gören polis ekipleri operasyon düzenledi. Operasyonda, H.A.A. ve A.D. isimli şüpheli şahıslar ile kayıp B.Y.K. ve birlikte kaçtığı iddia edilen H.K. yakalandı.

Kayıp kız çocuğu, Çocuk İzlem Merkezi'nde ifadesi alınana kadar Yetiştirme Yurdu'na teslim edilirken, diğer üç şüpheli gözaltına alındı. Adli tahkikatın devam ettiği bildirildi.

Kayıp kız bekçi kulübesinde bulundu

Kayıp kız bekçi kulübesinde bulundu

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.